Младежките ни национали по футбол гостуват на Швеция тази вечер от 21:45 часа в евроквалификация, която ще се играе в Трелеборг.

Селекционерът Иван Колев ще може да разчита на вече възстановения Виктор Генев, който излиза титуляр в центъра на защитата. Младокът и още двама от Левски - Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов, ще попаднат в стартовия състав, докато ЦСКА е само с един представител - Павел Виданов.

Преди дни в Ловеч младежките ни национали победиха с класическото 3:0 Казахстан, което бе първи успех за България в този квалификационен цикъл, в който преди това паднахме с 0:2 от Казахстан и 3:4 от Израел. Швеция също има една победа до момента, но само от един изигран двубой - 2:0 над Черна гора. /БЛИЦ

Вероятният стартов състав на България:
Марио Кирев (Ювентус)
Павел Виданов (ЦСКА)
Виктор Генев (Левски)
Васил Божиков (Миньор Пк)
Милчо Макенджиев (Локо Мз)
Дани Кики (Локо Пд)
Лъчезар Балтанов (Левски)
Мариян Огнянов (Левски)
Виктор Петаков (Сливен)
Александър Тонев (Сливен)
Иван Цачев (Пирин)

Резерви: Петър Денчев (Сливен), Цветомир Панов (Литекс), Атанас Апостолов (Сливен), Дилян Колев (Ком-Миньор), Тодор Колев (Черно море), Страхил Попов (Локо Мз), Радослав Димитров (Славия)

Класирането в Група 6: 

1.Израел 3 2 1 0 7:5 7
2.Казахстан 5 1 1 3 4:8 4
3.Швеция 1 1 0 0 2:0 3
4.БЪЛГАРИЯ 3 1 0 2 6:6 3
5.Черна гора 2 1 0 1 2:2 3

* Победителят, както и четирите най-добри втори отбори в десетте квалификационни групи се класират за баражите. Тези 14 тима ще бъдат разпределени чрез жребий в седем двойки, които ще определят седемте финалиста на Евро 2010. Домакинът Дания се класира директно на форума.