Трима футболисти на Нефтохимик пропускат гостуването на Пирин (Разлог) в 17-ия кръг на "Б" група поради травми, обяви на пресконференцията си треньорът на "шейховете" Димчо Ненов. Това са вратарят Цветимир Цанков и полузащитниците Галин Димов и Хюсеин Филипов.

"Ще направим всичко по силите си, за да зарадваме феновете с победа в Разлог", заяви Ненов.

"Отборът на домакините се представя без грешка до момента от старта на пролетния полусезон. Имаме преки впечатления от играта на Пирин, защото ги наблюдавахме в няколко мача. Гледахме им и контролата с Локомотив (Пловдив). Мога да кажа, че са сериозен отбор с добри изпълнители и няма да бъде леко, но ще се надиграваме и ще търсим победата", добави наставникът на Нефтохимик.

"Шейховете" имат поражение и равенство в последните си две срещи, а Пирин (Разлог) разби с 4:0 Чавдар (Етрополе) в последния си двубой. Въпреки това Нефтохимик оглавява класирането в "Б" група с 32 точки, колкото има и "Раковски". Сателитът на "Ботев" (Пловдив) обаче е с по-лоша голова разлика. Трети е Банско с 29 точки.

На пресконференция присъстваха и двамата младежки национали на Нефтохимик - полузащитникът Емануил Манев и нападателят Живко Петков. Двамата се върнаха от мача със Сърбия (0:2), но са мотивирани да помогнат за успеха на тима в Разлог.