Нефтохимик ще излезе без трима от титулярите си в очаквания с огромен интерес в Бургас двубой срещу ЦСКА. Контролата е в събота от 16:30 часа на стадион "Лазур".

Двамата младежки национали Емануил Манев и Живко Петков, които станаха съответно футболист №1 и №2 за есенния полусезон в анкета на феновете на "шейховете", заминават на лагер за контролата със Сърбия на 26 март. Така те ще пропуснат шанса да се изправят срещу гранда ЦСКА. Третият футболист, който със сигурност ще изгледа мача от трибуните на "Лазур" е халфът Галин Димов. Той бе принудително заменен в последния мач с отбора на Банско поради разтежение и ще се лекува поне още седмица. От лекарския щаб на тима очакват той да се възстанови до мача с Пирин (Разлог).

Останалите футболисти тренират на пълни обороти. За днес са насрочени две тренировки на базата в Долно Езерово, като едната от тях е тактическа.

Днес футболистите, взеха своите заплати, които бяха забавени с няколко дни, след като кметът Димитър Николов спази обещанието си и преведе част от субсидията на Общината за клуба. До края на седмицата ще бъде приведен още един транш за Нефтохимик, с който ще бъдат погасени абсолютно всички задължения на клуба към играчите.