Сериозен коментар предизвика отсъствието на футболистите на ЦСКА от тържеството по случай 65-ата годишнина на клуба. На 9 май на стадиона беше организирано празненство, което обаче беше бойкотирано от всички футболисти, а БЛИЦ вече ви информира за развоя на събитията тогава. След победата срещу Черно море днес с 3:2 почти всички представители на ЦСКА обясняваха за отсъствието на играчите. Според Георги Илиев футболистите не са били официално поканени и виновникът ще си понесе наказанията. “Може би ние трябваше да ги задължим да бъдат в еди колко си часа на това място, облечени, както трябва”, заяви Майкъла.

Милен Радуканов също беше попитан за отсъствието на играчите: “Защо не бяха ли?! Защото не съм лицемер. В нашия отбор всичко е пожелание, не мога да ги накарам на сила. Нещата трябва да ги правиш, когато ти идват отвътре. За мен няма виновен, само вие търсите вина. Попитайте администратора, той е трябвал да уведоми играчите. Намерихме ли виновен, сега спокойно ли е, ще спим ли добре?”.

Венцислав Живков също взе позиция по случая и отрече да има бойкот или напрежение в клуба: “Няма такава информация, всичко е наред. Бяха поканени всички, наистина лошо впечатление направиха, но това е въпрос на възпитание. Не е имало бойкот, футболистите тренираха нормално цяла седмица. Няма глоби за това, че не дойдоха на тържеството. Под достойнството ми е да ги питам защо не са дошли.“