ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски ще се изправи срещу Берое в мач от 12-ия кръг на Еfbet Лига. Срещата в Стара Загора е днес от 20:00 часа. 

Мачът няма да е никак лесен за Левски, който има кадрови проблеми и Станимир Стоилов едва събра група. Мъри не може да разчита на трайно контузения Билал Бари, който преди дни беше опериран във Франция. В неделя Ноа Сонко Сундберг поднови пълноценни тренировки с отбора, но отпадна от групата за Стара Загора. Аут е и последното ново попълнение Абдулахи Шеху. Нигерийският национал все още не е картотекиран и дебютът му се отлага за срещата с Ботев (Пловдив) на 8 октомври. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

На вратата се очаква отново да бъде Пламен Андреев. Отбраната пред него ще включва Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунами. В средата на терена ще са Филип Кръстев и Георги Миланов, а пред тях - Илиян Стефанов. Тримата в атака ще са Роналдо, Уелтън и Ивелин Попов.    

"Сините" ще се опитат да затвърдят доброто представяне, след като преди паузата за национални отбори спечелиха дербито с ЦСКА (2:0). 

Преди срещата в Стара Загора Левски е осми с 18 точки от 8 изиграни мача до момента в първенството. Лидерът Лудогорец има 23 от 10 срещи, след като в събота загуби с 0:1 гостуването на Локомотив (София). Берое заема десетото място с актив от 11 точки (oт 11 двубоя). 

Старозагорци преследват първа победа при новия си треньор Николай Киров. Белия дебютира с поражение oт Славия (0:2). Очаква се на вратата на домакините да се завърне Иван Караджов. В атака ще се разчита основно на преотстъпеният от ЦСКА Калоян Кръстев, Абубакар Тунгара и Стив Траоре. Контузени и наказани играчи в състава на Берое няма.

Това ще бъде мач №117 между двата съперника в елита. До този момент Левски има 57 победи, Берое е с 28 победи, а 31 срещи завършват наравно. Головата разлика е 194:120 в полза на „сините“. Срещите в Стара Загора са 59, а в тях статистиката показва 21 победи за Берое, 18 успеха за Левски и 20 равенства. 

Най-честият резултат между двата съперника е 1:1 (13 пъти). Последният двубой между тях бе през миналия сезон, когато срещата в Стара Загора завършва 1:1.

Георги Кабаков ще бъде главен съдия на мача, а негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти съдия е Мустафа Шефкет, а на ВАР са Владимир Вълков и Драгомир Милев. Делегат на БФС е  Райчо Райчев, а оценка на съдиите ще постави Кольо Данев.

Вероятни състави:

Берое: Иван Караджов, Рука, Димитър Пиргов, Фонтен, Спас Георгиев, Серкан Юсеин, Абел Анисе, Симеон Мечев, Стив Траоре, Абубакар Тунгара, Калоян Кръстев

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Роналдо, Уелтън, Ивелин Попов

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК