ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Футболното първенство на България се подновява в Коматево в мач между Ботев (Пд) и Локомотив (Сф) в Коматево. Лош за едни, хубав за други – Царят на спортовете се събужда от зимния сън, въпреки че зимата хич не си е тръгнала, ами напротив.

 50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Въпреки че е пренаситен в днешно време от световен футбол, а и мондиалът приключи преди има-няма два месеца, родният запалянко чака с интерес нашенското си първенство. Едва за втори път при тоталната и безкомпромисна 11-годишна доминация на Лудогорец ЦСКА посрещна Нова година на първото място. „Червените“ правят рестарт на efbet лига с една точка преднина, с едно ново попълнение (засега обаче) и с един… прекратен бойкот. Организираните привърженици на 31-кратните шампиони се завръщат в сектор „Г“, което ще е плюс за отбора и Саша Илич, който неведнъж е споменавал, че иска да чуе рева на прословутата „червена“ агитка.

Лудогорец по традиция пак се отчете със силни и изходящи, и входящи трансфери. Проблеми обаче се стовариха върху шампионите. Заради контузии аут от игра са новото попълнение Диниш Алмейда, носил преди екипа на Локомотив (Пловдив), и Рик Джонатан, направил много силна есен със зелената фланелка.

Така или иначе, предстои ни много интересна битка за първото място. Лудогорец иска да продължи рекордната си серия от спечелени поред шампионски титли. ЦСКА пък има желание най-после да види 32-рата във витрината на клубния си музей.

Любопитни ще бъдат сраженията и за първата шестица, както и за мястото в баража за Лига Европа.

ЦСКА 1948 ще се опита да се задържи на третото място, което ще е огромен тест за младия треньор Тодор Янчев. Нека в тази зона не подценяваме Локомотив (Пловдив) и Славия, както и седмия засега Черно море. И, разбира се, Левски! Станимир Стоилов няма да остави нещата така и ще атакува много по-силно пролетта в сравнение с бледите изяви на „сините“ през есента. БЛИЦ СПОРТ

Програмата за първия кръг през 2023 година:

Петък, 10 февруари
17:30: Ботев Пд - Локо Сф

Събота, 11 февруари
12:30 ЦСКА 1948 – Хебър
12:30 Левски - Черно море
15:00 Спартак Варна - Лудогорец

Неделя, 12 февруари
12:00 Септември – Арда
14:15 Берое – ЦСКА
16:45 Локо Пд - Ботев Враца

Понеделник, 13 февруари
17:00 Славия - Пирин

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023