Привърженици на ЦСКА, както и живеещи в Чикаго българи помогнаха на юношата на Левски Дарин Тодоров, който продължава лечението си в Германия. БЛИЦ СПОРТ научи, че от фенклуба на "червените" във Варна отново са оказали финансова помощ на Дарко.

Стелиян Стоянов от фракцията на ЦСКА в морската столица се срещна с бащата на шуменеца, на когото беше предоставена немалка сума, която да бъде използвана за процедурите в специализираната клиника в Магдебург. Парите са събирани в последните месеци във Варна в специални кутии, поставени на мачовете на отбора по футзал "Варна Фирм" (на снимката вляво), както и в няколко магазина и заведение "So Fresh".

"С огромна радост помагаме на Дарко и му стискаме палци по-скоро да се възстанови. Едно от момчетата в нашия отбор - Юлиан Димитров, който също е от фенклуба на ЦСКА, заедно със съпругата си Радина, направиха голям жест. Изрично казаха на гостите си да не поднасят букети, а парите за цветя заделяхме в кутия на сватбата им. Отдавна взехме присърце случващото се с Дарко и помагаме с каквото можем. Специални благодарности и към персонала и собствениците на заведение "So Fresh", които също събраха немалка сума и я връчихме на бащата на Дарин", разказа Стелиян Стоянов от варненския фенклуб на ЦСКА.

Персоналът на въпросното заведение от пет месеца заделял бакшишите си в кутията, която беше предоставена на бащата на Дарин Тодоров.

"Изключително сме благодарни на всички, които ни помагат и са до нас! Момчетата от Миньор и Левски (Чикаго) начело с Ники Василев не за първи път ни подават ръка, прекрасни хора", сподели майката на Дарко - Даниела, която го придружава в Германия. Тя дори започна работа като чистач в клиниката в Магдебург, за да може да изкарва пари за квартирата, в която живеят вече повече от три месеца.
 

Семейството на юношата на Левски обаче е учудено защо Община Шумен продължава да бездейства. От там още през януари бяха обещали да помогнат за лечението на Дарко, но до ден-днешен това не се случва.

Всеки, който има възможност, може да помогне на Дарин Тодоров на следната дарителска сметка:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF