Майката на футболиста Дарин Тодоров - Даниела, се принуди да започне работа е Германия. Двамата са вече почти два месеца в Магдебург за дългия етап от лечението на шуменеца, който продължава да се възстановява след ужасяващата автомобилна катастрофа през 2010 година, след която прекара месеци наред в кома.

Майката на Дарко е започнала работа в болницата, където ежедневно Дарко  е на процедури. "Предложиха ми да бъда чистачка и приех, тъй като сме притиснати до стената. Със заплатата ще мога поне да плащам квартирата, в която сме настанени. Подписах трудов договор", съобщи Даниела пред БЛИЦ СПОРТ.

Тя отправи апел към цялата футболна общественост с призив да бъде помогнато на сина й. "Положението е тревожно. Парите са почти изчерпани, а трябва да останем още дълго в клиниката в Магдебург. 960 евро на месец се плаща само за Локомата. А Дарин прави и други процедури, за които отделно се плаща - физиотерапия, гимнастики, масажи. Изключително трудно ни е, но няма да се предадем! След като вече започна да прави по десетина крачки с бастунче, което е с пет крака, това е явен знак, че нещата ще се случат. Ако лекарите не виждаха положителната развръзка, нямаше да ни държат толкова дълго тук, а щяха да ни отпратят да се прибираме в България. Призовавам всеки, който може, да ни окаже финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце", добави развълнувано майката на Дарин Тодоров.

Тя съобщи още, че кампанията с изпращането на есемеси за Дарко вече не е активна. Дарения могат да се правят по сметката:

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGS