Постоянно ваденият и връщан в нарядите съдия Цветан Георгиев ще ръководи едно от двете столични дербита на 28-ия кръг на "А" група. Единият от водещите ни арбитри получи важната среща между Славия и Левски, а другият напечен мач ЦСКА - Локомотив (София) е поверен на Георги Игнатов. Целият 28-и кръг на майсторската ни група ще се изиграе тази събота от 17:00 часа. В класирането към момента лидер е Левски с 64 точки, а ЦСКА има 62 в актива си.

През този сезон Цветан Георгиев е ръководил 3 шампонатни мача на Левски - загубата с 0:1 от Вихрен и победата с 3:0 над Черно море през есента, както и успеха с 1:0 над Локо (Пд) в края на март. Футболистите на Славия пък имат само един двубой под свирката на този рефер - победата с 1:0 над Литекс в Ловеч на старта на пролетния полусезон. Както е известно, след този двубой от щаба на "оранжевите" остро нападнаха Цветан Георгиев, обвинявайки го за поражението.

ЦСКА има 3 мача за първенство през този сезон, ръководени от Георги Игнатов. "Армейците" надделяха с 2:1 над Славия и завършиха 1:1 с Черно море през есента именно при рефера, който тази събота ще свири срещата на неутрален терен между ЦСКА и Локо (Сф). Игнатов ръководи и гостуването на "червените" на Спартак във Варна в края на март, спечелено с 2:0. Съдията е на карък за "железничарите". Под ръководството на Георги Игнатов Локо (Сф) записа загуби през есента от Черно море (0:1) и Локо (Мз) (0:4).

Съдийските наряди за 28 кръг:

Локо (Пд) - Вихрен
Антон Генов, Кирил Манолов, Николай Георгиев

Пирин (Бл) - Ботев (Пд)
Ахмед Ахмед, Николай Христов, Станимир Илков

Миньор (Пк) - Черноморец
Радослав Станев, Диян Вълков, Пламен Хаджийски

Славия - Левски
Цветан Георгиев, Красимир Керезов, Георги Славов

Спартак (Вн) - Черно море
Ивайло Стоянов, Николай Ангелов, Емил Вангелов

ЦСКА - Локо (Сф)
Георги Игнатов, Веселин Мишев, Венцислав Гаврилов

Сливен - Литекс
Христо Ристосков, Крум Стоилов, Ивайло Милков

Беласица - Локо (Мз)
Никола Попов, Цветан Трифонов, Иво Колев