Шефът на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев разкри, че от УЕФА са подпомогнали финансово родната ни централа, която е вложила 306 хиляди евро за развитието на съдиите в българския футбол. 

"Правим каквото можем за развитие на съдийството в България. Благодарение на БФС и УЕФА за миналата година са вложени 143 хиляди евро, а за тази 163 хиляди от УЕФА за обучение и развитие на съдиите. БФС, в лицето на Борислав Михайлов, прави повече от достатъчно за развитие на съдиите", разкри Сталев. 

"От месец юни как се представят нашите съдии в УЕФА? 34 мача за Никола Попов, Георги Кабаков Ивайло Стоянов, Стефан Апостолов. Това са три мача футзал, 2 плажен футбол, всички останали 29 срещи са мъжки футбол и отзивите са много добри. Само за един мач имаше негативни. Това е доказателство пряко от УЕФА за нашето ниво", добавя шефът на съдиите. 

"В момента БФС прави копие на системата на УЕФА за развитие на съдиите, включително семинари. Имаме такъв през следващата седмица, когато са извикани пет бригади от Б група, ще ги видите в по-следващия кръг в Б група, но надеждите са в бъдеще те да са водещи съдии в А група. Клубовете да забравят за чужди съдии, такива няма да свирят докато аз съм тук, както и да си избират съдиите, които да им ръководят мачовете", завърши Йордан Сталев. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019