Ръководството на Цървена звезда е било много неприятно изненадано от враждебното отношение към отбора по време на контролата с Левски в неделя, загубена от сърбите с 0:1. Европейските клубни шампиони от 1991 година останали шокирани от скандиранията на "сините" ултраси "Сърбе на върбе" и "Убий сърбина", които се чуха на стадион "Георги Аспарухов" вчера, информира ring.bg.

Въпросните обидни викове, които са част от "арсенала" на хървати и босненци от войната в бивша Югославия, дойдоха от част от агитката на Левски, разположена в най-горната част на сектор "А" откъм "Б". Според сръбския всекидневник "Курир" част от футболистите на Цървена звезда чули съвсем ясно ксенофобските скандирания и дори поискали да не играят през второто полувреме в знак на протест срещу виковете на българските фенове.
Шефовете на "червено-белите" пък сериозно се замислили дали да продължат добрите си отношения с Левски заради сериозния инцидент, който помрачи иначе приятелския двубой на "Герена".

Освен скандиранията срещу Цървена звезда и срещу сърбите, феновете на "сините" отново извадиха транспарант срещу собственика на клуба Тодор Батков. Така във въздуха увиснаха опитите на шефа на Националния фенклуб Владимир Владимиров да убеди медиите, че плакатите срещу боса не са дело на левскари. /БЛИЦ