ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 1:0 в контролa на ст. „Локомотив“ в столицата. Единственото попадение в срещата отбеляза Денислав Александров. Мачът беше наблюдаван от трибуните от Николай Киров, за когото БЛИЦ първи съобщи, че застава начело на "червените", след като се раздели с Арда. 

Специалистът ще бъде последван в ЦСКА 1948 и от трима от играчите в досегашния му отбор - Крум Стоянов, Емил Мартинов и Деян Лозев. 

След силно начало на "червените" те успяха да организират опасна атака в 12-ата минута, в която Денислав Александров се озова очи в очи с вратаря на Локомотив (София) Александър Любенов, преодоля го майсторски и откри резултата - 0:1.

До края на първата част битката беше основно в центъра на терена без двата тима да успяват да организират опасни ситуации. Машадо се измъкна един път от опеката на бранителите на "червените" и стреля от малък ъгъл, но Тодоров улови умело. Малко по-късно след извеждащ пас от дълбочина стражът на ЦСКА 1948 скъси дистанцията навреме и пресече подаването.

Активни в предни позиции за „червените“, които в този двубой играха в чисто бяло, пък бяха голмайсторът Денислав Александров, Марио Топузов, както и капитанът Галин Иванов, но въпреки добрите си действия те не успяха да организират чисто голово положение.

Второто полувреме започна с хубав дълъг пас на Костадин Илиев към Ангел Бастунов, който тъкмо се беше включил от скамейката, но Любенов излезе бързо и улови. Половин час преди края шанс за изява като резерва получи и привлеченият от Славия полузащитник Александър Златков. В 68-ата минута Локомотив (София) организира опасна атака отляво, завършила с остро центриране в ръцете на младия резервен страж на ЦСКА Никола Виденов.

В 74-ата минута главният рефер подмина претенции за дузпа за домакините. Четвърт час преди края шанс възможност да усети атмосферата на подобен сблъсък получи и младият Кристиян Иванов, дошъл от школата на Национал, който съвсем скоро направи дебюта си за „армейците“ с дублиращия състав във Втора лига, а малко по-късно в игра влезе и юношата на ЦСКА 1948 Цветослав Поповчев.

В 84-ата минута Бастунов напредна мощно по левия фланг и влезе в наказателното поле, но закъсня с паса и топката му бе отнета от бранителите на „железничарите“. До края не падна нов гол и ЦСКА 1948 победи с 1:0. 

"Червените" ще продължат с подготовката си през следващата седмица под наставленията на новия треньор Николай Киров. ЦСКА 1948 приема Ботев (Враца) в седмия кръг на Еfbet Лига - в неделя (12.09) от 18:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Efbet Лига - сезон 2021/2022