ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят във финала за купата на България. Срещата на националния стадион „Васил Левски“ ще започне в 19:00 часа. За съдия на двубоя беше назначен Драгомир Драганов.

В решителния мач за трофея „червените“ ще опитат да спечелят първото значимо отличие в своята история, което ще им гарантира дебютно участие в евротурнирите. Освен това тимът на Тодор Янчев може да отнеме едно от актуалните постижения на Лудогорец.

„Орлите“ са последният дебютант на финал за Купата, който е спечелил трофея. Това се случи през сезон 2011/12, когато разградчани като новак в елита не само станаха шампион, но и взеха купата на България. Тогава под ръководството на Ивайло Петев Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 на стадион „Лазур“ в Бургас.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Лудогорец вече има две национални купи в своята витрина и е един от 18-те отбора, успели да завоюват трофея в историята си. ЦСКА 1948 ще опита да стане част от елитната компания, която освен „орлите“ включва ЦСКА, Левски, Славия, Литекс, Локомотив (София) , Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), ФК 13, Берое, Шипка (София), АС-23 (София), Спартак (София), Спартак (Пловдив), Черно море, Сливен, Марек и Септември (София).

Днешният финал обаче може да влезе в историята с най-ниска посещаемост. Организаторите от Професионалната футболна лига се надяват поне 1000 зрителите да присъстват на трибуните.

До момента антирекордът се държи от финала през 2008 г., когато Литекс победи Черно море с 1:0 пред 4000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“. Малко повече хора имаше две години по-късно, когато 4500 човека бяха на трибуните при победата на Берое с 1:0 над Черноморец (Поморие) в Ловеч.

ЦСКА 1948 – Лудогорец

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт и Нова Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА 1948: Наумов, Фуртадо, Елитон, С. Петров, Сидклей, Чочев, Умарбаев, Русев, Кирилов, Педриньо, Ал. Колев
Контузени: Джонатан, Бидунга, Сердюк
Наказани: няма

Лудогорец: Слуга, Фон Витри, Бердон, Пластун, Пипа, Нареси, Гонсалвеш, Делев, Десподов, Текпетей, Тиаго
Контузени: Групер, Недялков, Алмейда, Рик
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!