ЦСКА 1948 се сдоби с пореден футболист в последните часове на трансферния прозорец. "Червените" се подсилиха с 21-годишния ляв краен защитник Димитър Буров, който идва под наем за една година от Славия. Младият футболист е актуален носител на Купата на България, след като във финала през миналия сезон "белите" спечелиха с дузпи срещу Левски. Буров също така е минал пред всички юношески гарнитури на България, като вече има и два мача за младежкия национален отбор. 

Ето и първите думи на бранителя след преминаването му в ЦСКА 1948, дадени пред официалния сайт на клуба (без редакторска намеса):

Как се чувстваш в ЦСКА и какви са ти първите впечатления?
Чувствам се отлично! Веднага щом дойдох разбрах, че тук се работи на много професионално ниво и се радвам, че съм част от ЦСКА.

Как се стигна до преминаването ти в клуба?
От щаба на ЦСКА се свързаха със Славия и нещата се получиха бързо. Искам да се развивам и смятам, че именно тук е правилното място за развитие.

Разкажи повече за теб, на коя позиция на терена се чувстваш най-добре?
Играя като ляв защитник, но ако се наложи, мога да бъда отдясно, както и напред като ляво крило. Най-удобно обаче се чувствам отляво на отбраната.

Имаш ли успехи като юноша?
Да – със Славия станах шампион в Елитната група U-19. Преди това бях в школата на Левски, като общо-взето съм спечелил всичко възможно като юноша – и републикански първенства, и Купата на страната.

Имаш мачове и за националните гарнитури. Там засече ли се с някой от сегашните играчи на ЦСКА?
Да, минал съм през всички юношески гарнитури и съм играл и за младежкия национален отбор. Засичал съм се с двама от новите ми съотборници - Николай Минков ми е добър приятел, а също така и Калоян Стефанов.

През миналия сезон Славия взе Купата на България. Какво е чувството да спечелиш трофея пред толкова хора?
Чувството е невероятно! Само като ми припомни за това и целият настръхнах. Уникално е да играеш пред такава невероятна публика и мисля, че напълно заслужено вдигнахме купата.

Какви са очакванията ти за престоя в ЦСКА?
Отборът има големи амбиции и ще се бори за влизане в Първа лига. Това си личи например по трансферите – бе взет много опитен и доказан футболист като Мариян Огнянов. Много се радвам, че съм част от този проект!

Какво си пожелаваш и какво искаш да кажеш на феновете на ЦСКА?
Най-вече си пожелавам да съм здрав, другото ще дойде от само себе си. На феновете мога да обещая, че във всеки мач ще се борим до последната капка кръв.