Етър приема ЦСКА днес от 14:45 часа в своята крепост стадион „Ивайло“ в среща от 11 кръг на Първа лига. „Болярите“ се оформиха като един от костеливите орехи в шампионата и с помощта на опитните си бойци ще опитат да спрат серията на „червените“ от осем поредни победи.

Целта на „виолетовите“ е поне точка в днешния мач, но във Велико Търново тайно се надяват на успех над лидера в класирането. В исторически план Етър играе успешно у дома срещу ЦСКА. В исторически план той е посрещал „червените“ 25 пъти, в които е записал 6 победи и 10 равенства, което означава, че „болярите“ са загубили едва 36% от домакинствата срещу този съперник.

Очаква се домакините да заложат на сигурността в играта в защита и няма да се втурнат да се надиграват с ЦСКА. Очаква се и насищане на халфовата линия. Още повече търновци разполагат с изключително опитни футболисти, които са участвали в много подобни мачове.

ЦСКА пристига в старата столица без кадрови проблеми. Единствено Стойчо Атанасов отпадна от групата заради вирусно заболяване. „Червените“ ще разчитат на традиционния си стил с множество атаки, физическа мощ и разнообразия в предни позиции. От друга страна тимът на Стамен Белчев става все по-опасен при статични положения.

Ключово за гостите може да се реализирането на поне един гол до почивката. От началото на сезона ЦСКА има 12 такива попадения, но в последните си две срещи не успя да вкара такъв гол. Трябва да се отбележи, че „червените“ са безгрешни извън столицата през този сезон.

Свързано изображениеЕТЪР – ЦСКАРезултат с изображение

Днес от 14:45 часа по Диема Спорт
Велико Търново, „Ивайло“
Съдия: Валентин Железов

Етър: Хр. Иванов, Пехливанов, Скерлев, В. Минев, Й. Апостолов, Сърмов, С. Александров, Вълчанов, Д. Атанасов, Бадара, Ив. Стоянов
Треньор: Станислав Генчев
Контузени: Василев, Н. Колев, С. Иванов; Наказани: няма

ЦСКА: Черниаскуас, Дюлгеров, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Малинов, Манолев, Тиаго, Меркадо, Каранга
Треньор: Стамен Белчев
Контузен: Ст. Атанасов; Наказани: няма

Баланс: 50 мача, 6 победи за Етър, 14 равенства, 30 победи за ЦСКА, г.р. 101:42 за ЦСКА

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Етър е отборът с най-висока средна възраст в Първа лига – 30,08 години. ЦСКА е с втория най-млад състав (25,82). Първи е Славия.
* „Болярите“ са единственият тим, в чийто мачове досега не са вкарвани повече от три гола
* „Виолетовите“ са в серия от шест поредни загуби от ЦСКА в първенството с голова разлика 3:20. За последно Етър взе точка от „армейците“ на 10 април 1996 г. (0:0 във Велико Търново), когато е сложен краят на четири поредни равенства между двата тима
* ЦСКА се намира в поредица от осем последователни успеха в първенството
* ЦСКА е в серия от четири поредни победи като гост. „Червените“ загубиха точки като гост от старта на сезона сами при 1:1 със Славия в началото на първенството
* Етър и Берое са отборите с най-много равенства в Първа лига – по 5
* „Болярите“ допускат средно по един гол на мач от началото на сезона
* ЦСКА има най-доброто нападение в Първа лига – 28 гола или средно по 2,8 на мач
* „Виолетовите“ са в серия от четири шампионатни мача без победа

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма