ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

ЦСКА спечели с 3:0 гостуването на Черноморец (Балчик) и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България. Данило Асприля се превърна в герой за "армейците" тази вечер, реализирайки две попадения. Това са първи голове за 34-годишния колумбиец за ЦСКА в официален мач.

Асприля досега не беше започвал титуляр, но в Балчик Нестор Ел Маестро му гласува доверие и той го оправда. Третото попадение беше реализирано от появилия се като резерва Джонатан Линдсет - в 89-ата минута.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Мачът се превърна в празник за Балчик и се игра при отлична атмосфера. Футболистите на ЦСКА се радваха на солидна подкрепа от трибуните и зарадваха феновете си с класическа победа над тима, намиращ се в зоната на изпадащите във Втора лига. 

"Червените" започнаха вихрено и още във втората минута Данило Асприля се възползва от неразбирателство в противниковата отбрана при върната към вратаря топка и откри резултата, след като я изпрати в мрежата с шпагат. Това бе първо попадение за колумбиеца в официален мач с червената фланелка.

Няколко минути по-късно Дюкенс Назон бе повален в наказателното поле, но съдията Кристиян Колев прецени, че няма достатъчно основание да посочи бялата точка.

Натискът на гостите продължи и след 24 минути игра отново Асприля бе близо до втория си гол, след като Хайнц комбинира с Турицов, който подаде към границата на вратарското поле, откъдето колумбиецът засече с глава, но топката бе спасена от Димитър Илиев.  

В 36-ата минута имаше съмнения за игра с ръка на футболист на домакините в наказателното поле, но и в тази ситуация не бе отсъдена дузпа.

В 42-ата минута Амос Юга подаде към Асприля, който майсторски овладя и с безпощаден изстрел вкара за втори път - 2:0 за ЦСКА. 

По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с комфортна преднина за 31-кратните шампиони на България.

През втората част "армейците" продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 55-ата минута Сейни Санянг проби отляво и центрира остро в малкия пеналт, но топката като по чудо не попадна в мрежата и излезе в аут. В 68-ата минута Ел Маестро извърши едновременно три промени в състава си и Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тибо Вион се появиха на терена на местата на Тобиас Хайнц, Амос Юга и Сейни Санянг. След още десет игрови минути и Асен Дончев замени Иван Турицов, а шест минути преди края играта напусна и голмайсторът Асприля и на зеления килим влезе Матиас Фаетон.

В 89-ата минута Тибо Вион центрира отдясно на противниковата врата почти до аутлинията, а топката бе засечена от Линдсет, който с много точен изстрел в долния десен ъгъл се разписа за 3:0, оформяйки крайния резултат.

ЦСКА ще научи утре срещу кой отбор ще се изправи в следващата фаза. Жребият за 1/8-финалите в турнира за Купата на България е от 11:00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна.

Следващият мач на ЦСКА е на 12 ноември (неделя) - гостуването на Крумовград от първенството. Двубоят в Коматево е с начален час 13:00.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

ЧЕРНОМОРЕЦ (Балчик) - ЦСКА 0:3
0:1 Данило Асприля (2), 0:2 Данило Асприля (42), 0:3 Джонатан Линдсет (89) 

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
2  ГОЛ! ЦСКА поведе още в началото на мача. Данило Асприля се разписа - 0:1. Капитанът на домакините Даниел Георгиев (41-годишен) върна топката назад, Георги Радев я остави за вратаря Димитър Илиев, който обаче беше неубедителен, Асприля влезе на шпагат и я засече в мрежата му.
* Попадението е първо за Асприля в официален мач на ЦСКА.
16 - Извеждащо подаване за Назон, който стреля, ударът беше блокиран.
21 - Първи шанс за Черноморец. Касиано Бузон получи подаване, нахлу в наказателното поле на ЦСКА и стреля с левия крак, Димитър Евтимов спаси. 
24  Асприля можеше да вкара за втори път. Димитър Илиев този път спаси.
36  "Червените" с претенции за дузпа за игра с ръка на футболист на втородивизионния тим в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.
42  ГОЛ! 2:0 за ЦСКА след второ попадение на Данило Асприля. Амос Юга центрира отляво, Георги Радев не успя да противодейства в наказателното поле на Асприля, който отново се разписа. 
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
56 - Спасяване на Димитър Евтимов след удар на Джонатан Нсонде. 
82  Домакините за малко да отбележат! Браян Кордоба върна топката към Евтимов, който я изпрати право в тялото на Джонатан Нсонде, за късмет на "червените" тя премина на сантиметри покрай дясната греда на вратата на ЦСКА. 
84  Героят за ЦСКА днес Данило Асприля е заменен от Матиас Фаетон.
90+3 - Край на мача. ЦСКА елиминира Черноморец (Балчик) след победа с 3:0.


Черноморец БалчикЧЕРНОМОРЕЦ (Балчик): 1.Димитър Илиев, 3.Даниел Георгиев (к) (46  10.Дани Бонев), 18.Наско Янков, 15.Георги Радев, 21.Мирослав Начев (81  6.Вилиян Денчев), 19.Иван Томов, 12.Павел Георгиев, 16.Нджомганг Фонкеу , 14.Данаил Димов (87  2.Йордан Радев), 24.Джонатан Нсонде (87  9.Марин Петков), 7.Касиано Бузон
Резерви: 30.Галин Григоров, 23.Алекс Наков, 10.Дани Бонев, 6.Вилиян Денчев, 20.Иван Цачев, 2.Йордан Радев, 9.Марин Петков, 8.Радиян Илиев, 17.Теодор Тотев
Tреньор: Мартин Христов


ЦСКА СофияЦСКА: 25.Димитър Евтимов, 19.Иван Турицов (78  6.Християн Петров), 22.Енес Махмутович, 13.Браян Кордоба, 3.Сейни Санянг (68  15.Тибо Вион), 17.Емануел Шакич, 8.Станислав Шопов, 21.Амос Юга (к) (68  26.Maрселино Кареасо), 14.Тобиас Хайнц (68  7.Джонатан Линдсет ), 9.Дюкенс Назон, 30.Данило Асприля  (84  11.Maтиас Фаетон)
Резерви: 1.Густаво Бусато, 4.Мено Кох, 6.Християн Петров, 15.Тибо Вион, 20.Асен Дончев, 26.Марселино Кареасо, 7.Джонатан Линдсет, 11.Матиас Фаетон, 29.Майкъл Естрада
Треньор: Нестор Ел Маестро


Съдия: Кристиян Колев
Стадион: "Арена Балчик" 

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР