ЦСКА победи Атромитос с 2:1 в контрола, която се състоя в Правец. Това е последната проверка за “червените” преди старта на новия сезон в “А” група. Отборът излиза срещу Локомотив (София) на 7 август (неделя) от 20:30 часа. Днешната проверка трябваше да е официално представяне на ЦСКА за новото първенство, но такова не се състоя. Милен Радуканов заложи на повече резерви и на няколко играчи, които са на проби в отбора. Титулярите получиха почивка след спечелената Суперкупа преди няколко дни.

Бразилецът Жуниор Мораес се развихри и вкара и двата гола за успеха. Гръцкият тим, който е финалист за купата на страната от последния сезон, поведе в резултата, но след това ЦСКА стигна до обрата с 2:1.

За ЦСКА дебютира словенският централен защитник Денис Халилович, който ще изкара няколко дни на проби. Титуляр започна Кристиян Григоров (роден 1990 година), който пристигна на проби от Чавдар (Бяла Слатина). В стартовия състав излезе и друг младок на проби – Костадин Николов (1991 година) от Вихрен, който е полузащитник. Радуканов заложи на Павел Виданов отдясно, Григоров и Халилович в центъра на защитата и Адемар отляво. В средата на терена играха Петър Стоянов и Костадин Николов (Вихрен), по крилата играха Антон Карачанаков и Саша Живец. На върха на атаката започна Станислав Костов, а зад него действаше Жуниор Мораес.

Още в 8-ата минута Мораес натресе гредата с удар от границата на наказателното поле. В 12-ата минута гостите от Атромитос поведоха с 1:0. Анастасакос беше изведен между двамата централни бранители на ЦСКА Халилович и Григоров и останал сам срещу Благой Макенджиев реализира. През първото полувреме гърците направиха доста интересни и опасни атаки, част от които през центъра на “червената” отбрана, както и през зоната на Адемар. В 17-ата минута Григоров в последния момент изчисти в корнер след изстрел на футболист на Атромитос. В първите двайсетина минути “армейците” не показаха почти нищо стойностно и не създаваха опасности.

В 23-ата минута Жуниор Мораес открадна топката от Макрие и с много красив прехвърлящ удар от границата на наказателното поле изравни за 1:1. Последваха две-три добри атаки за ЦСКА, основно чрез Саша Живец по лявото крило, но без точни завършващи изстрели. Гърците отговориха също с опасни атаки. В 25-ата минута Татос би покрай вратата, а в 30-ата минута след грешка на Халилович Енщайн излезе на стрелкова позиция, но не успя да намери вратата.

След натиска на Атромитос ЦСКА поведе с 2:1. Жуниор Мораес се възползва от нова грешка при изнасянето на топката на съперника и с удар по земя от наказателното поле реализира второто си попадение в двубоя. До края на първото полувреме гърците организираха още две атаки, но първо Татос не успя да стреля, а след това Григоров изчисти в корнер.

През втората част Милен Радуканов пусна Иван Бандаловски, който се върна на терена след отсъствие заради контузия. Защитникът игра почти половин час в центъра на отбраната заради влизането на Мартин Дечев отдясно. В 50-ата минута една от резервите Томи Костадинов стреля опасно от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер. В 67-ата минута Цвианакис нацели гредата зад Макенджиев. До края на двубоя и треньорът на Атромитос извърши няколко смени, което накъса играта, а ЦСКА задържа победата си с 2:1.

Мачът по минути тук

ЦСКА - АТРОМИТОС 2:1
0:1 Анастасакос (14), 1:1 Жуниор Мораес (23), 2:1 Жуниор Мораес

cska_logo.JPG ЦСКА:
88.Благой Макенджиев, 2.Павел Виданов (46 - Иван Бандаловски), 30.Денис Халилович (60 - Мартин Дечев), 33.Кристиян Григоров (46 - Ангел Грънчов), 3.Адемар, 20.Антон Карачанаков (46 - Александър Якимов), 31.Костадин Николов (46 - Томи Костадинов), 25.Петър Стоянов, 77.Саша Живец (69 - Четин Садула), 10.Жуниор Мораес, 14.Станислав Костов (64 - Станко Йовчев)
Резерви: 1. Чавдаров 23. Дечев 13. Костадинов 16. Якимов 11. Бандаловски 17. Садула 15. Йовчев 32. Грънчов


4_4.jpg 
Атромитос:
1.Радман, 18.Янулис, 5.Томас, 6.Фитанидис, 2.Шкодрас, 26.Гарсия, 14.Анастасакос, 9.Брито, 8.Епщайн, 33.Макрие, 7.Татос
Резерви: 20. Караманос 11. Белич 12. Карагиолидис 13. Настос 15. Райотис 16. Мпалас 19. Цвакианакис 21. Карагунис 22. Атанасиой 24. Зуела 27. Каймакамудис 28. Громицарис 34. Кантолуцис 38. Аргирос


Стадион: Правец
Жълти картони: Александър Якимов (ЦСКА); Караманос, Белич (Атромитос)