ЦСКА прави всичко възможно, за да предотврати осъществяването на една от големите трансферни бомби в българския футбол. Управата на „армейците“ е започнала преговори за продължаване на договора на Марселино Кареасо. 25-годишният колумбийски халф е един от основните играчи на тима и е обвързан с „червените“ до следващото лято. Това означава, че след Нова година е свободен да претоваря свободно с други отбори.

ЦСКА предлага на Марселино Кареасо договор до 2027 г. Действията на клубната управа са продиктувани от информациите за засилен интерес на Лудогорец към колумбиеца. „Орлите“ са набелязали халфа на „армейците“ за заместник на Якуб Пьотровски, който се очаква да бъде продаден през това лято. Интерес към полския национал на липсва, а италианският Удинезе е готов да плати 4 милиона евро.

Лудогорец и преди е имал интерес към Марселино Кареасо. Това се случва преди две години. Тогава офертата на разградчани до Онсе Калдас е била отхвърлена, а малко след това колумбиецът стана футболист на ЦСКА.

До момента Марселино Кареасо е изиграл 65 мача за „армейците“ във всички турнири, като в тях е вкарал седем гола и е направил осем асистенции. Преди месец имаше информации, че интерес към Марселино Кареасо има от страна на руския Ахмат (Грозни).

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025