Касата на ЦСКА може да се напълни със сериозна сума пари от съвсем неочаквано място. Това ще се случи, ако Лех (Познан) продаде в Италия или Русия юношата на „червените" Александър Тонев.

В Полша се коментира, че няколко клуба от Серия „А", сред които Сампдория, Дженоа, Катаня, Палермо и Киево, както и няколко руски тима следят изкъсо положението около национала.

Сумата, която Лех иска за Тонев, е 2 000 000 евро. Това означава, че минимум 200 000 ще са за родния клуб на крилото ЦСКА, пише "Меридиан мач".

„Той струва над 2 млн. евро", каза агентът Джанфранко Чикети. „Много клубове от Италия и Русия го искат, но име не искам да назовавам", допълни италианецът.

В Полша обаче не вярват на думите на Чикети, тъй като Тонев дори не е основен футболист в състава на Лех (Познан). Все пак въпросният полски клуб продава доста добре в Западна Европа.

Именно оттам в Борусия (Дортмунд) премина голаджията Роберт Левандовски. Поляците купиха Тонев от ЦСКА за 350 000 евро през лятото на 2011 г. Трансферът стана по препоръка на Христо Стоичков, който е близък с тогавашния треньор на тима Хосе Мария Бакеро.