Треньорският щаб на ЦСКА гледа записи с мачове на трима южноамериканци. Двама от тях са перуанци, а другият е бразилец. Засега обаче от Борисовата градина категорично отказват да съобщят повече подробности. Според наша информация единият от перуанците е национал и играе като дефанзивен халф. Треньорското дуо Дуци-Пената обаче не е останало много удовлетворено от изявите на иначе снажния футболист.
 
Гледаният бразилец пък е предложен от мениджъра Лъчезар Танев. Той носи екипа на Сао Паоло, където е титуляр за втората формация на известния тим и много рядко влиза в игра за представителния отбор.
 
Както БЛИЦ вече писа, в полезрението на ЦСКА е още един бразилец, който е определян за много техничен. “Тук става въпрос за добър футболист. Не е нужно него да го гледаме на записи. Проблемът е обаче в цената. Вече сме направили първи стъпки и сме в процес на преговори, които се водят лично от собственика Димитър Борисов”, заявиха източници на БЛИЦ.
 
Въпросният бразилец играе и като нападател, и като офанзивен халф. По стил на игра той приличал на французина Елиот Гранден.  
 
В полезрението на ЦСКА влиза и футболист от бивша социалистическа страна, който притежава европейски паспорт и няма да заеме място на чужденец извън ЕС.
 
Както вече стана ясно, на 9 януари подготовка с ЦСКА ще започнат двама колумбийски младежи. Единият е само на 16 години и има мачове за юношеския национален тим на родината си. Другият пък е играл и за младежката формация на Колумбия. Младоците вероятно ще подпишат с ЦСКА и ще бъдат преотстъпени да се обиграват на наши отбори.