ЦСКА победи с 2:1 като гост Сливнишки герой в контрола, играна на заснежения терен в Сливница пред стотина зрители. За "червените" в този мач участие взеха предимно резерви, юноши, както и пристигналият на проби Юсеф Секур. Мароканецът с френския паспорт дори беше близо до отбелязване на попадение във вратата на "Героя", но прати топката в напречната греда.

Попаденията за "армейците" вкараха Ангел Грънчов в 24-ата минута и Никола Радулович в 74-ата. В 65-ата пък точен за домакините беше Цветомир Генов.

Получилите шанс за изява в днешната контрола не успяха да покажат най-доброто от себе си, за което донякъде имаше обяснение. Теренът беше заснежен и разкалян, а времето беше много студено.

През по-голямата част от мача "червените" контролираха играта, но трудно достигаха до голово положение. Срещата започна в бавно темпо, като в началните минути на два пъти Антон Карачанаков обстрелва вратата на втородивизионния тим, пазена от Янко Димитров. Стражът се пропука в 24-ата минута. Тогава Димитров боксира топката след центриране на Антон Карачанаков, тя попадна на крака на непокрития в наказателното поле Ангел Грънчов, който се разписа за 0:1. До почивката Станислав Костов пропусна да удвои.

В началото на втората част капитанът на ЦСКА в този двубой Благой Макенджиев отстъпи мястото си под рамката на Божидар Стойчев. Лентата пък отиде на ръката на Антон Карачанаков.

"Червените" започнаха по-активно и в 53-ата минута бяха близо до гол. Каращият проби Юсеф Секур засече с глава центрираната топка, която обаче се отби в напречната греда и така го лиши от попадение още в дебютния му мач за тима.

В 58-ата опитният защитник Борислав Павлов пропусна да изравни за "Героя", но това стори съотборникът му Цветомир Генов в 65-ата минута. Играчът стреля от пряк свободен удар, вратарят на ЦСКА Божидар Стойчев не улови добре топката, изпусна я, след което тя влетя в мрежата му за 1:1.

Радостта на селекцията на Венци Рангелов обаче не трая дълго. В 74-ата минута гостите отново поведоха. Сръбкият талант Никола Радулович се възползва от меле и грешка в защитата на домакините и след удар от няколко метра оформи крайното 1:2.

Контролата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
10 - Вратарят на домакините Янко Димитров спасява изстрел на Антон Карачанаков.
15 - Нов изстрел на Карачанаков, този път топката излиза в аут.
24 - topka.jpg ГОЛ! ЦСКА открива резултата - 0:1! Вратарят на домакините Янко Димитров боксира топката след центриране на Антон Карачанаков, тя попадна на крака на непокрития в наказателното поле Ангел Грънчов, който се разписа.
32 - Първи удар към вратата на ЦСКА, отправя го Деян Георгиев. Макенджиев спасява.
34 - Станислав Костов стреля от малък ъгъл, топката се отбива в тялото на бранител и излиза в корнер. При последвалото му изпълнение не се случи нищо опасно пред Янко Димитров.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Пазилият вратата на ЦСКА преди почивката Благой Макенджиев е заменен от Божидар Стойчев.
53 - ГРЕДА!
 Пристигналият на проби в ЦСКА Юсеф Секур засича с глава центрираната топка, праща я в напречната греда.
58 - Домакините пропускат добра възможност за изравняване на резултата. Опитният защитник Борислав Павлов се озова на стрелкова позиция, но Божидар Стойчев отрази изстрела му.
60 - smqna.jpg Две смени в състава на "армейците". Петров и Георгиев влизат в игра, Иванов и Димитров напускат терена.
65 - topka.jpg ГОЛ! Домакините стигат до изравнително попадение - 1:1! Цветомир Генов изпълни пряк свободен удар, вратарят на ЦСКА Божидар Стойчев не улови добре топката, изпусна я и тя влетя в мрежата му.
74 - topka.jpg ГОЛ! Гостите отново повеждат - 1:2! Никола Радулович се разписва от близко разстояние, след като се оказа най-съобразителен в мелето пред вратата на домакините.
90 - Край на мача. ЦСКА победи Сливнишки герой с 2:1.

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ - ЦСКА 1:2
0:1 Ангел Грънчов (24), 1:1 Цветомир Генов (65), 1:2 Никола Радулович (74)
2_6.jpg
СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ:
86.Янко Димитров, 6.Николай Величков, 7.Николай Миланов, 14.Любомир Симеонов, 20.Борислав Павлов, 17.Кристиян Кочилов, 11.Недко Миленов, 5.Цветомир Генов, 18.Емил Колев, 24.Юлиян Куртелов, 4.Деян Георгиев




cska_logo.JPG 
ЦСКА: 12.Благой Макенджиев (46-1.Божидар Стойчев), 4.Калоян Бонев, 3.Младен Василев, 2.Ангел Грънчов, 11.Милен Иванов, 9.Никола Радулович, 10.Антон Карачанаков, 6.Юсеф Секур, 8.Димитров, 14.Станислав Костов, 5.Хайредин