ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Сайтът на Българската професионална футболна лига публикува много интересна статистика за изминалия 26 кръг на efbet Лигата. От изнесените данни става ясно, че вечното дерби между ЦСКА и Левски, което завърши при нулево равенство в понеделник, е записало един от антирекордите в кръга. Това е мачът с най-малко чисто игрово време. Освен това „армейците“ са на дъното и на класацията за най-малко отправени удари към вратата на съперника – само два към стража на „сините“ Пламен Андреев. В интерес на истината това не бяха удари, а подавания към стража на Левски. 

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

ЛЮБОПИТНИТЕ ДАННИ, ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ФУТБОЛНА ЛИГА
Чисто игрово време
Два мача от изминалия кръг на efbet Лига преминаха чисто игрово време над 50 минути. Това са двубоите Септември – ЦСКА 1948 София с 50:41 минути и Ботев Пловдив – Спартак Варна с 51:07. Най-малко чисто игрово време се игра на дербито между ЦСКА София и Левски, като двата отбора бяха ефективни в 40:29 минути от мача. Следващ в тази класация е мачът Черно море - Локомотив Пловдив с 43:41 минути.

Отборът, който е владял най-много топката този уикенд, е Ботев Пловдив – 34:18 чисто игрово време, а след него се нарежда Септември София – 28:36 минути. Най-малко топката са владели ЦСКА София – 15:58 минути и Спартак Варна – 16:49 минути.

Ударите
Отборите на Лудогорец и Ботев Пловдив отправиха най-много удари по посока вратата на своите съперници. Двата отбора стреляха по 23 пъти към вратите на Арда и Спартак Варна. Ботев Враца нанесе 16 удара към вратата на Хебър.

Левски пък допусна най-малко удари към своята врата от всички 16 отбора в елита. „Сините“ дадоха възможност на ЦСКА само два пъти да стреля към Пламен Андреев.

Игор Тиаго и Спас Делев от Лудогорец шутираха по 5 пъти към вратата на съперника.

Пасовете
Футболистите на Ботев Пловдив се оказаха най-точни при подаванията през изминалия уикенд. 88% от пасовете на „канарчетата“ се оказаха точни. Ботев направи 573 паса, от които 502 точни. На второ място в тази класация остава Берое с 86% точни пасове, а трети Септември с 83%.

Роберто Пунчец от Ботев Пловдив записа впечатляващ процент точни пасове. Футболистът на „канарчетата“ сбърка само 1 пас – 66 точни от 67. Добре се представи и Макс Челич, който сбърка само 2 от общо 76 паса и е с 97% успеваемост. Оливие Вердон от Лудогорец сбърка 3 от 68 паса.

Ключови подавания
Антонио Вутов от Локомотив София записа 5 ключови подавания в изминалия кръг на първенството. 4 останаха на сметката на Кирил Десподов.

Владеене на топката
Ботев Пловдив е отборът, който владя най-много топката от всички отбори през уикенда. „Канарчетата“ записаха 68%, второ място за Берое с 66,7%, а трето за Левски с 61,5%.

Отнети топки
Футболистите на Славия са отнели най-много топки в този кръг. „Белите“ са направили това 54 пъти в мача срещу Берое. Спартак Варна и Арда делят втората позиция с по 52.

Блокирани удари
Футболистите на Спартак Варна са блокирали цели 9 удара на играчите на Ботев Пловдив. Славия е на второ място с 7 блокирани шута, а Лудогорец и Арда имат по 5.

Нарушения
Играчите на ЦСКА 1948 направиха най-малко нарушения в изминалия кръг. „Червените“ извършиха 9 фала. С един повече на сметката си имат играчите на Ботев Враца, а с по 11 са Лудогорец и Пирин.

Най-много нарушения извърши Берое – 19, а след него остават Хебър с 18, Арда, ЦСКА София и Локомотив София с по 17.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК