ЦСКА от известно време си има нов говорител. Не става въпрос за пресаташето Влади Василев, което си върши добре работата, а за друга личност. За Кристиано Джарета иде реч. Италианецът се вживява в ролята на човека-глас в Борисовата градина и то доста успешно, мъчейки се да успокои топката и да ни убеждава, че всичко е наред. Че Милош Крушчич е точният треньор и че светът не свършва със загубата 0:5 от Нюрнберг. Разбира се, че не свършва. Само че даде един абсурден пример - Байерн също бил получил пет гола от същия съперник. Разликата е следната - баварците играха с дълбоките си резерви, когато попаденията във вратата им набъбнаха на пет. 
 
Не обаче това е големият проблем. Наистина всеки може да падне с много и то в контрола. Проблемът е, че Кристиано дърдори едно и също, превръщайки думите си в клишета.

Проблемът е, че Кристиано преди време говореше едно, а вършеше друго. БЛИЦ писа тогава - обяви подкрепата си към Крушчич, а същевременно се опита да уреди ЦСКА с нов треньор от Италия.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Проблемът е, че не се знае какво прави Кристиано на "Армията". За какво е дошъл и как си оправдава заплатата. Да е довел футболисти - не е, да е продал футболисти за много пари - не е. Даже и за никакви пари не е продал. Ами тогава за какво е в ЦСКА? Да играе ролята на пожарникар, който гаси огъня, хвърляйки "бомби" след "бомби" в медийното пространство. Моите уважения към този човек, но такива като него са абсолютно ненужни.

Някъде дочух, че Джарета имал висок рейтинг на Запад и с името си отварял вратите за ЦСКА. Аз не съм разбрал италианецът да е отварял врати и да е помогнал за нещо на клуба. И ако наистина такава му е ролята, и ако наистина ЦСКА има нужда от такъв човек, значи смятайте колко много се е снишил имиджът на славния някога армейски клуб...
 
И понеже мнителността в Борисовата градина понякога е безгранична, ще уточня един важен детайл - коментара го пиша с чиста съвест и без ничия диктовка, както обичат често да се съмняват на "Армията". Казвал съм го и преди, ще го споделя и сега - ЦСКА няма нужди от много баби. Колкото по-малко са хората между треньора и собственика, толкова по-добре. 

А за треньора е друга тема. Няма да я дъвчем отново. Само ще припомня какво сподели наскоро Стойчо Младенов и какво заяви бившият депутат Емил Димитров - ЦСКА не е училище за треньори. Това, апропо, беше споделено от сърце... От сърцето на двама големи цесекари.