Треньорското ръководство на ЦСКА обмисля възможността да предложи договор на полузащитника Петър Стоянов. Юношата на Сливен е свободен агент след като договора му с втородивизионния гръцки Олимпиакос Волос изтече в края на юни.

Дефанзивният халф изкара вече един период при „армейците“. Той бе привлечен през 2011 година от тогавашния наставник на „червените“ Милен Радуканов. Специалистът хареса качествата на Стоянов и реши да му предложи договор след няколко седмични проби.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов би се радвал да има още една опция за вътрешен полузащитник, а 28- годишният футболист може да играе и като бек.

Петър Стоянов е юноша на Сливен като с родния си клуб дебютира в елита през есента на 2008 г. В началото на 2011 г. преминава в ЦСКА. С червения екип той печели Купата и Суперкупата на България за 2011-та и става вицешампион през 2012 г. Чистката на „Българска армия” след миналогодишното отпадане от словенския Мура в Лига Европа засегна и дефанзивния халф, който през септември 2012 г. подписа договор с Олимпиакос (Волос).