ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Головете на Лазар Туфегджич, Марселино Кареасо и Станислав Шопов за победата на ЦСКА с 4:0 като гост на Ботев (Враца) означават, че вече 12 различни футболисти са се разписвали за „армейците“ от началото на сезона. С повече е само шампионът Лудогорец – 14.

Справка в статистиката показва, че бройката от 12 различни голмайстори след 14 изиграни мача е клубен изравнен клубен рекорд за „червените“ през последните 10 години. С абсолютно същия показател тимът е през сезон 2020/21.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Преди две години в първите 14 кръга се разписаха Али Соу, Юнус Санкаре, Валентин Антов, Тиаго Родригес, Ахмед Ахмедов, Брадли Мазику, Жером Синклер, Жул Кейта, Рафаел Енрике, Стефано Белтраме, Тибо Вион и Томи Юрич. От тях само Вион все още е на „Армията“, но пък няма гол от началото на сезона.

12-те различни голмайстори са ЦСКА от началото на сезона надхвърлят само с един бройката на различните играчи, разписали се в първите 14 мача от последния за клуба шампионски сезон 2007/08. Тогава за водения от Стойчо Младенов тим с голове се бяха отчели 11 футболисти.

За последно повече голаджии в състава на „армейците“ имаше през сезон 2008/09, когато 13 различни играчи вкарват през първите 14 мача от сезона.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК