Всички футболисти и старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев останаха крайно недоволни от използваните топки в мача срещу Спортист (Своге), спечелен от “червените” с 2:0. Още по време на двубоя наставникът на “армейците” няколко пъти извика край тъчлинията: “Хайде сменете тия шкембета бе, с това ли да ритаме футбол.”

След първите 45 минути Любо Пенев отишъл при рефера Стефан Спасов и му напомнил, че е негово задължение да следи за топките, които били напомпани вместо с 1,1 атмосфери само с 0,6. Известният с прякора Пастата обаче отвърнал: “Какво като са меки, аз какво да направя”. Тогава Любо още повече се изнервил и изкрещял: “Момченце, това е лично твое задължение - напомпайте топките. Какви са тези мекици? Извади няколко дини и по-добре да играем с тях".

След края на двубоя капитанът на ЦСКА Тодор Янчев също изрази недоволство от топките. “През първото полувреме ритахме някакви мекици, но не и топки. Това не е топка за футбол. След като претендираме за по-добро първенство, трябва да се обърне внимание и на това. Преди години гостувахме на дадени отбори, където топката първо бе по-голяма, второ не знаеш, колко атмосфери е, риташ там и това е. После искаме качествен футбол – не става. Това е проблемът”, заяви изнервеният Янчев.

След края на двубоя един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че ще раздаде премии за победата над Спортист (Своге). „ Днес ще има премии. Ние вече отдавна сме обявили бонусите за влизане в Лига Европа”, каза още босът на “червените”./БЛИЦ