Ръководството на ЦСКА обвини вече бившия лекар Мирчо Крайнов за разразилия се допинг скандал. Както е известно, Костадин Стоянов даде две положителни проби с наличие на забраненото вещество метилхексанамин и вероятно ще бъде наказан. Субстанцията се е съдържала в две хранителни добавки, които Крайнов е давал на част от футболистите – “Блек Джек” и “Блек Файър” на фирмата “Пюр Нутришън”. Лекарят е давал двете добавки като заместител на “Витаслим”. Част от отбора са взимали въпросните добавки доста преди мача с “Левски”, но не беше уточнено точно кога. Дълъг период преди дербито не са били правени допинг проби на “червените” футболисти. Хранителните добавки са давани за контролиране на теглото, стопяване на мазнини и обръщане на излишните килограми в енергия. Вече станаха ясни имената на четирима футболисти, които също са приемали забраненото вещество и са давали допинг проби след мачовете с Литекс и Лудогорец.

“Никой не може да прости това, което направи докторът. Некомпетентност, некадърност, незнание и небрежност. Пострада футболист, опетни се името му. Има виновник и това е д-р Крайнов. Той ще си понесе санкциите спрямо закона. Всяка седмица сме обсъждали бюджет за купуване на вещества за възстановяване, докторът никога не е бил ощетяван в това отношение. Ще има конкурс за доктор, както има конкурси за останали вакантни позиции”, заяви изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков.

“Ясно е, че докторът е основният виновник, но това не означава, че трябва да съсипем живота му. Не си мислете, че искаме да правим лекаря изкупителна жертва. Нито г-н Живков, нито г-н Симонович, нито господата адвокати отговарят за лекарствата. Във всеки един професионален клуб отговорността е на лекаря. Имам една молба към вас, нека не съсипем доктора като човек, той като лекар вече е направил грешката”, допълни спортният шеф Драголюб Симонович.

Доктор Крайнов може да “изгори” за 4 години заради скандала. Това е наказанието, което може да получи според закона освен паричната глоба, която ще определи ЦСКА./БЛИЦ