Левски няма да участва в евротурнирите,  след като допусна домакинско поражение от Локомотив (Пловдив) с 1:2 и финишира на четвъртото място в крайното класиране. За последно „сините“ пропуснаха официалните мачове на Стария континент два пъти поред – през 2014 и 2015 година.

През сезон 2013/14 Левски завърши пети и понеже се издъни и в турнира за Купата на България (отпадна от Ботев Пд на полуфиналите), пропусна евротурнирите навръх 100-годишния си юбилей.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Следващата година (2014/15) Левски беше изхвърлен от първата шестица „благодарение“ на ЦСКА, който не си даде зор в мач срещу Ботев (Пловдив). Първоначално всички треньори и играчи в червено искаха да играят феърплей, но феновете притиснаха футболистите и останаха огромни съмнения, че тимът полегна на "канарчетата", за да прецака големия си враг. Двубоят в Коматево завърши 2:0 за Ботев след голове на Милен Гамаков и Лъчезар Балтанов. 

За „сините“ остана надеждата да се класират за Европа през турнира за Купата на България. Те обаче загубиха по изключително нелеп начин финала  срещу Черно море и останаха за втори пореден път извън евротурнирите.

От 2016 година Левски участваше редовно в Европа, но снощната загуба ги изхвърли отново.