Ръководството на ЦСКА очаква подкрепа от най-известните играчи, носили червения екип, относно стартирането на Източноевропейска футболна лига. Хора от “армейската” управа вече са се свързали с някои тях с молбата да застанат публично зад идеята. От Борисовата градина са направили безуспешни опити да осъществят контакт с Димитър Бербатов, който по принцип рядко вдига телефона си. Поради тази причина в ЦСКА ще разговарят с мениджъра на Митко – Емил Данчев, с намерението той да направи връзката с нападателя на Манчестър Юнайтед.
 
Както е известно, утре в 10 часа в парк-хотел “Витоша” ще се проведе първата дискусия за създаването на Източноевропейската лига. От 18 часа на същото място ще се състои пресконференция с представители на медиите, на която ще бъдат разкрити подробности относно проекта, чийто инициатор е собственикът на ЦСКА Димитър Борисов.
 
“Очакваме представители на над 10 клуба от източноевропейския регион. Засега имаме потвърждение от турския Бурса, от сръбските Цървена звезда, ОФК Београд и Войводина, от румънския Динамо (Букурещ) и азербайджанския Интер (Баку). По-късно тази вечер очакваме отговор и от гръцките ПАОК и Арис с надеждата и те да изпратят техен представител.  Същото се отнася и за клубове от Хърватска, Молдова и Украйна. До края на годината е предвидена втора дискусия, която ще се проведе в Букурещ”, заявиха от ЦСКА пред БЛИЦ.
 
“Почти всички наши клубове ни подкрепиха. В това число влизат “Левски” и Лудогорец. Утре представител на “сините” ще бъде финансовият директор Константин Баждеков. Засега само от Литекс няма подкрепа”, добавиха от “Армията”.