Футболистите и треньорите на ЦСКА направиха сериозен преход, завършващ в подножието на най-високия връх на Балканския полуостров Мусала и хижата, носеща същото име.

В началото на седмицата Милен Радуканов и компания се качиха високо в планината, за да се заредят за дългите лагери, които очакват играчите до началото на сезона. Маршрутът включваше кабинков лифт до хижа Ястребец и от там пеша близо 4 километра до хижа Мусала.

Там готвачът на "червените" Марти изчака групата пред препълнената с пържоли, кюфтета и кебапчета скара, пише "Гонг". Идеята за съчетаването на тиймбилдинг с физически преход се хареса на "армейците", като най-впечатлени бяха чужденците в отбора, които се качват за първи път.

Една малка група футболисти на ЦСКА водена от Костадин Стоянов се натовари допълнително, като атакува директно високия 2925 метра Мусала и успя да го покори. В групата влязоха още Борис Галчев, Румен Трифонов, Александър Якимов, Павел Виданов, Петър Стоянов и юношата Иван Стойчев. Преходът им продължи доста по-дълго от този на останалите. /БЛИЦ