ЦСКА потегли за Швейцария с група от 23 футболисти. Утре „армейците“ гостуват на Базел в решителна среща от плейофите на Лигата на конференциите. Тимът на Саша Илич има аванс от 1:0 след първата среща. Реваншът започва в 20:00 часа българско време.

Начело на армейската делегация са легендите Петър Жеков, Димитър Якимов и Георги Велинов, които редовно подкрепят отбора при гостуванията в Европа. Довечера в 19:30 часа швейцарско време "червените" ще направят своята официална тренировка на стадион "Санкт Якоб Парк“, а преди това Илич ще даде пресконференция.

„ЦСКА трябва да бъде търпелив, разумен, да си изчака момента, за да продължим. Знаем, че Базел е много стойностен отбор, много трудно ще е, но сме подготвени. Всяка една минута е важна и може да реши мача в едната или в другата посока. Затова казвам, че трябва да сме концентрирани и много умни. Не се решава сезонът с една среща. Сезонът е първенството, участието в Лигата на конференциите, за Купата, така че един мач не определя сезона“, коментира изпълнителният директор Филип Филипов.

"Трябва да играем умно, защото победихме в първия мач. Не трябва да правим глупости и да допускаме грешки. Със сигурност има някакво напрежение, но натрупахме доста голям опит в евротурнирите, това може да ни помогне утре. Не смятам, че само първите 20 минути ще са тежки. Базел има много добри футболисти, ще е трудно през цялото време. Ще се раздадем на макс - не мога да обещая на феновете, че ще спечелим или ще продължим, но ще се постараем да го направим", заяви защитникът Иван Турицов.

“Очаквам много по-различен мач, защото Базел ще е пред собствена публика. Определено ще е по-трудно. Трябва да играем по-агресивно и интелигентно. Най-важното е да спазваме указанията на треньора, за да вземем крайния успех. Шансовете са 50:50, независимо че спечелихме първия мач. Трябва да играем все едно е 0:0. Очаквам и Базел да даде най-доброто от себе си, за да постигнат целта си”, допълни халфът Тибо Вион.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа