ЦСКА привлече 27-годишния национал на Косово Зюмюр Бютучи, съобщи официалният сайт на "червените". Основната му позиция е ляво крило. Играчът има 24 мача с фланелката на мъжкия национален отбор на страната си.

В последния си сезон Бютучи играе за турския Анталияспор, където преминава от гръцкия Олимпиакос. Фланговият футболист е играл още за Коняспор, Ред Бул Залцбург, както и за норвежките Викинг и Санднес Улф. В турската Суперлига Бютучи записва 104 мача, а в норвежкото елитно първенство - 148 мача.

Бютучи е роден в Белгия, но израства и се развива като футболист в Норвегия, където преминава през всички юношески гарнитури на страната. Още утре новото попълнение ще се присъедини към тренировъчния процес на съотборниците си, които провеждат лагер в Банско.

"Здравейте фенове на ЦСКА. Нямам търпение да ви видя. Много съм щастлив да се присъединя към този голям клуб с богата история. Нямам търпение да ви видя скоро на стадиона", каза Бютучи, който ще носи фланелката с номер 9, която до този момент принадлежеше на Йоан Борносузов.

ЦСКА пожелава на Бютучи много спортни успехи с червената фланелка!, написаха "червените".

Припомняме, че снощи БЛИЦ първи разкри за предстоящата сделка на "армейците" с национала на Косово, който има норвежки паспорт.

По-рано ЦСКА обяви и привличането на Джеймс Ето'о от Ботев Пловдив.

До затварянето на трансферния прозорец у нас тази вечер "червените" ще съобщат за минимум още един нов.