ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ЦСКА не успя да победи третодивизионния Сливнишки герой в контролна среща, която се игра в Сливница и завърши наравно 1:1. В проверката наставникът на "червените" Стойчо Младенов заложи на доста юноши, както и на новите попълнения Брайън Хауърд, Мамади Сидибе и Саша Бакарич. Последните двама заедно със защитникът Иво Райков карат проби, като мощният малиец Сидибе, направил име в английската Висша лига, успя да ознаменува дебюта си с гол, за който му асистира именно бившият бранител на Пирин (Благоевград) в 44-ата минута. Преди това Сливнишки герой поведе в резултата чрез Николай Иванов в 28-ата минута.

Подписалият за 1 година с "армейците" англичанин Хауърд също можеше да накаже Сливнишки герой, но пропусна да го стори. Първи мач след завръщането си в ЦСКА пък записа Райс Мболи, който пази второто полувреме, когато зае мястото на Стоян Колев под рамката.

Единствените, които играха цял мач днес бяха Сидибе, Бакарич и Хауърд. Райков беше на терена до 70-ата минута, когато отстъпи мястото си на юношата Емил Ботев. Още доста младоци получиха шанс за изява в днешния двубой, в който обаче избраниците на Стойчо Младенов не успяха да надиграят противника и дори можеха да загубят срещата. В края на двубоя Сливнишки герой пропусна да стигне до успеха след грешка на Мболи.

Липсата на сработка между играчите на ЦСКА беше очевидна в хода на целия мач, като Сливнишки герой създаде много повече и по-изгодни голови положения от именития си противник. В атака "армейците" бяха доста безидейни и рядко стигаха до опасности пред вратаря Мартин Минев.
 
Първите минути играта беше доста разпокъсана, а грешките преобладаваха във всяка зона на терена. Все пак домакините показаха по-смислени действия в нападение и в 28-ата минута Николай Иванов с техничен удар от 20-ина метра не остави шансове на опитния Стоян Колев - 1:0.

Първата чиста възможност за ЦСКА дойде чак в 37-ата минута, когато Рангел Абушев шутира опасно към вратата на домакините, но стражът Мартин Минев боксира. "Героите" отвърнаха почти веднага. Голмайсторът Николов се пребори и стигна топката в наказателното поле на гостите, след което от аутлинията опита прострелно центриране. Подаването му мина зад гърба на Стоян Колев, но там нямаше играч в оранжев екип, който да засече и да удвои преднината на тима от Югозападната "В" група.

Малко преди почивката "армейците" успяха да изравнят. Игралият много силно и в днешната среща Иво Райков се отчете с отличен рейд по лявото крило, стреля силно, но се получи рикошет, след което топката попадна в мощния малиец Мамади Сидибе и той с плътен удар отбеляза за 1:1. Така 33-годишният таран, играл в Суонзи, Джилингам, Сток Сити, Шефилд Уензди и Транмиър, ознаменува дебюта си за ЦСКА с попадение. Нищо чудно Сидибе да последва съдбата на англичанина Брайън Хауърд и също да подпише договор с "армейците", ако разбира се преди това се споразумее с ръководството на клуба.

На почивката Стойчо Младенов извършиха доста смени, но Бакарич, Сидибе и Хауърд останаха на терена и записаха пълни 90 минути. Домакините обаче отново показаха по-организиран футбол и в 57-ата Бахаров можеше да вкара от около 30 метра. Райс Мболи обаче с атрактивна намеса изби топката, която иначе влиташе в горния му десен ъгъл. В 69-ата минута Николай Иванов излезе очи в очи с алжирския вратар, но стражът отново показа класа и спаси. Към края на мача обаче Мболи бе на път да поразвали добрите впечатления, след като от ръка прати топката право в тялото на резервата Николай Николов, но за негов късмет кълбото срещна гредата.

В 82-ата минута юношата Радой Божилов опита да вкара със силен изстрел от дистанция, но и той разтресе напречната греда.

Така победител не беше излъчен и контролата завърши 1:1. Само преди около месец двата тима отново мериха сили, но тогава ЦСКА победи с 1:0 след попадение на Марсиньо, който днес не игра и пести сили за предстоящото в събота от 18:00 часа гостуване на Локомотив (София). Завърналият се при "червените" Тодор Янчев също не игра в днешната контрола, но се очаква да бъде на разположение на Стойчо Младенов за двубоя в "Надежда".

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ - ЦСКА 1:1

1:0 Николай Иванов (28), 1:1 Мамади Сидибе (44)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Две последователни центрирания пред Стоян Колев, но без удар към вратата на ЦСКА.
12 - Димитър Маймунков опитва да изведе Аушев сам срещу вратаря на домакините, но бранител пресича паса.
15 - Абушев центрира в наказателното поле към Сидибе, но там Величков чисти с глава.
21 - Играта е спряна временно, за да могат състезателите от двата отбора да пият вода.
26 - Омар Косоко опитва да премине през няколко играча на домакините, но рейдът му е спрян на границата на наказателното поле.
28 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Сливнишки герой! Николай Иванов стреля с десния крак от около 20 метра и открива резултата!
37 - Хубав изстрел на Рангел Абушев, Минев спасява.
44 - topka.jpg ГОЛ! ЦСКА изравнява - 1:1! Мамади Сидибе бележи първия си гол с екипа на "червените"! Играещият на левия бек Иво Райков направи отличен пробив, преодолявайки трима от домакините, след което стреля, получи се рикошет, топката попадна в Сидибе и той с плътен удар отбеляза във вратата на Сливнишки герой.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Стойчо Младенов е направил няколко промени в състава си.
54 - Удар на Брайън Хауърд от воле, топката излиза в аут.
57 - Райс Мболи спасява с една ръка опасен удар на Бахаров от около 30 метра.
  61 - Долапчиев стреля по тревата, вратарят на Сливнишки герой спасява.
68 - М`Боли отразява мощен удар на Николай Иванов.
70 - Иво Райков е заменен от Емил Ботев.
81 - Грешка на М`Боли за малко да доведе до нов гол за домакините. Стражът в опита си да изнесе топката я прати в тяло на противников играч, а след това кълбото се удари в гредата.
82 - Силен удар на юношата на "армейците" Радой Божилов, топката минава над вратата.
90 - Край на мача. Контролата между Сливнишки герой и ЦСКА завърши 1:1.


СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ: 1.М. Минев, 17.Н. Миланов (к), 2.Н. Величков, 22.В. Георгиев, 4.А. Дреновички, 10.И. Цветков, 24.М. Петров, 9.Хр. Бангеев, 23.Вл. Бахаров, 15.М. Хаджиев, 7.Н. Иванов
Резерви: 31.Б. Стоянов, 8.Н. Николов, 19.Д. Николов, 11.Цв. Цаковски, 21.Ан. Сергиев, 14.Л. Деспотов, 16.В. Йовев, 6.В. Молдовански, 20.С. Вешев
Tреньор: Венцислав Рангелов

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: 99.Стоян Колев (к), 28.Иво Райков, 17.Саша Бакарич, 14.Тони Стоичков, 42.Христо Мартински, 27.Брайън Хауърд, 15.Петър Витанов, 6.Димитър Маймунков, 20.Омар Косоко, 4.Рангел Абушев, 31.Мамади Сидибе
Резерви: 92.Райс М`Боли, 3.Юлиян Илиянов, 5.Емил Ботев, 7.Павел Янев, 8.Пол Александров, 9.Калоян Янков, 10.Радой Божилов, 16.Анжело Йорданов, 18.Божидар Чорбаджийски, 45.Григор Долапчиев
Tреньор: Стойчо Младенов



Сливница, стадион "Сливнишки герой"
Съдия: Адриан Петров


ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ