ЦСКА е ощетен от раздялата с „Титан“. Това призна изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров на пресконференция днес. По-рано официално стана ясно, че ЦСКА и бившото ръководство се разделиха. Клубът опрости парите, за които настояваше от трансфера на Александър Тонев. За сметка на това „Титан“ предаде земи, които вече са собственост на клуба и с тях са обезпечени дългове към НАП.

Александър Тодоров призна, че заради отказа на парите от Тонев (303 077 хиляди евро) положението в ЦСКА в близко бъдеще ще бъде тежко.

„Имаме забавяне с около седмица за заплатите на служителите. В краткосрочен план донякъде ни се затрудни положението, тъй като тези пари от Тонев не влязоха в клуба, но в дългосрочен план нещата ще бъдат по-добри. Мисля, че споразумението е взаимоизгодно и ЦСКА не е ощетен. Ние ще изтеглим сигнала от прокуратурата срещу „Титан“, като ще представим това споразумение. Искаме наистина да започнем начисто, не искаме постоянно да се връщаме назад. Ако гледаме какво е било назад, пет-десет години, няма смисъл. С поглед назад трудно се върви напред“, коментира Александър Тодоров.

„Споразумението ни с „Титан“ в общи линии е, че ЦСКА се отказва от средствата от Лех Познан, които са постъпили в „ЦСКА Финанс“ (б.р. - фирма на „Титан“), а за сметка на това „Титан спорт“ предоставя имотите, собственост на фирми, свързани с „Титан“, които остават владение на ЦСКА. Това са имоти, които са запорирани в НАП. По този начин са изчистени абсолютно всички недоразумения между нас и от тук нататък си пожелахме успехи един на друг. По този начин искам да изчистя всички спекулации на пресата, че може да има разделяне на споразумението и връщане на акциите“, допълни директорът.

„В момента въпросните имоти са като обезпечение на дълговете на ЦСКА към НАП. Имаме вече договорка за някаква по-дългосрочна програма за изплащане на задълженията. Тези имоти остават като актив на ЦСКА“, завърши Александър Тодоров./БЛИЦ