Ръководството на ЦСКА отряза искането на вечния съперник Левски чужд съдия да ръководи дербито на 9 май на Националния стадион “Васил Левски”. Както е известно, “сините” настояваха чужденец да ръководи двубоя, като за целта са подали искане до БФС. “Червените” обаче контрират, че не желаят арбитър от друга страна да свири двубоя, което означава, че няма как да бъде изпълнено искането на тима от “Герена”.

БЛИЦ още вчера ви информира, че със сигурност двубоя ще бъде поверен на един от опитните ни родни съдии.

Ето декларацията на ЦСКА относно искането на Левски чужденец да ръководи дербито:

Във връзка с постъпило в Българския футболен съюз искане от страна на ПФК Левски за назначаване на чуждестранна съдийска бригада за шампионатния мач с нашия отбор, ръководството на ПФК ЦСКА декларира своята позиция по случая:

Искането е закъсняло, тъй като до мача между двата отбора остават по-малко от 14 дни, което противоречи нормативната уредба на БФС.

От друга страна в ЦСКА сме на мнение, че българското съдийство трябва да се подкрепя и развива и с оглед на това, ние подкрепяме решението дербито на пролетния полусезон да бъде поверено на българска съдийска бригада, като използваме случая да изразим подкрепата и вярата си в българското съдийство.

С оглед на гореизложеното не считаме за удачно чужд съдия да ръководи мача между ЦСКА и Левски на 9 май, като по този начин се демонстрира по-позитивно отношение към българския футбол и българското съдийство./БЛИЦ