ЦСКА поведе и загуби от гръцкия шампион Олимпиакос) с 1:2 по време на подготовката си в Австрия Това бе втора проверка за "червените" на австрийска земя. В първата приятелска среща те победиха с 1:0 Вакер (Инсбрук). Двубоят започна с половин час закъснение заради наводнен терен. Носителят на Купата на България се противопостави умело на 46-кратния гръцкия първенец и поведе с гол на Ахмед Ахмедов (58).  В игра за „червените” се появи и най-новото попълнение на отбора Яник Вилдсхут, който в рамките на четвърт час впечатли с изявите си на терена, но с попадения на Ахмед Хасан (63) и Апостулополус (78) тимът от Пирея стигна до успеха.

Още в 4-ата минута Матийо Валбуена центрира от фаул в наказателното поле, но Юрген Матей успя да избие с глава. Последва удар на Кунде, който обаче бе много неточен и не затрудни Димитър Евтимов. Четири минути след това Иван Турицов бе изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, но стражът на гърците спаси.

Малко по-късно след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА Ахмед Хасан стреля от границата на пеналта, но Димитър Евтимов спаси. Топката отново попадна в нападателя, който опита втори удар, но този път бранител изби топката. Гърците продължиха да натиската и създадоха поредни две опасности пред Евтимов. Първо Олег Реабчук опита остро подаване в наказателното поле, където негов съотборник се размина на сантиметри с топката, а след това Матийо Валбуена центрира от корнера и негов съотборник стреля от близко разстояние с глава, но Димитър Евтимов отново бе на мястото си.

В 19-ата минута удар на Хамза Чатакович бе спасен от вратаря на гърците Кристинсон. Секунди по-късно ЦСКА бе близо до гол, след като при опита си да изчисти Калогерополус прати топката в дясната греда.

Мачът бе прекъснат за няколко минути, след като Радослав Живков получи неприятен удар в главата и се наложи на терена да влиза лекарския екип. В 36-ата минута Йоан Баи овладя топката на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, но ударът му бе блокиран, а след това и Чатакович не намери целта. Пет минути по-късно Валбуена бе изведен добре по десния фланг и шутира по диагонала, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Евтимов. Секунди по-късно Любослав Пенев направи принудителна смяна, като на мястото на Радослав Живков се появи Ахмед Ахмедов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Олимпиакос отправи първия по-сериозен удар в 54-ата минута, когато Тикиньо навлезе към наказателното поле и шутира силно по диагонала, но покрай лявата греда на Евтимов. Секунди по-късно Тикиньо бе изведен добре срещу Евтимов, а вратарят на "червените" излезе и двамата се сблъскаха ежко и им бе оказана медицинска помощ.

ЦСКА поведе в 58-ата минута, след като Йоан Баи намери добре Георги Йомов по дясното крило и той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно гърците изравниха след акробатичен удар на Ахмед Хасан, който засече центриране отдясно и вкара за 1:1.

Георги Йомов опита да намери Йоан Баи в наказателното поле в 74-ата минута, но защитата на Олимпиакос бе построена отлично и изби в корнер. Пет минути след това гръцкият първенец вкара втори гол. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно, но Алекс Божев спаси, а Апостулополус се разписа на празна врата за 1:2.

В 83-ата минута след центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, но вратарят на Олимпиакос се справи. Скоро след това Георги Йомов овладя на гърди в наказателното поле и опита да намери свой съотборник на празна врата, но защитниците на гръцкия тим избиха топката в корнер.

Следващата контрола на ЦСКА в Австрия е в неделя (4 юни), когато тимът ни се изправя срещу немския Вердер (Бремен). Двубоят е с начален час 17:00 часа българско време и ще се играе на стадиона в град Цел ам Цилер.

ЦСКА - Олимпиакос 1:2
1:0 Ахмед Ахмедов (58), 1:1 Ахмед Хасан (63), 1:2 Апостулополус (78)



Срещата по минути:
1- Начало на мача
19- Греда! Алексиос удари гредата на собствената си врата, опитвайки да изчисти топката в наказателното поле
45- Край на първото полувреме
________________
46- Начало на второто полувреме
58- Гол за ЦСКА! Георги Йомов центрира в наказателното поле на гърците, а там Ахмед Ахмедов с глава вкара в долния десен ъгъл на вратаря - 1:0!
63- Гол за Олимпиакос! Ахмед Хасан засече топката от близка дистанция след центриране и изравни резултата - 1:1
78 - Гол за Олимпиакос! След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно, но Алекс Божев спаси, а Апостулополус се разписа на празна врата за 1:2!

90+1 - Край на мача! Олимпиакос обърна ЦСКА и спечели контролата с 2:1

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон Телес (к), 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 11. Хамза Чатакович, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 28. Пламен Гълъбов, 30. Радослав Живков.

ОЛИМПИАКОС: Кристинсон, Лала, Авраам, Калагеропулос, Рибчук, Мвила, Сурлис, Кунде, Валбуена, Хасан, Тикиньо