ЦСКА отстъпи с 0:1 на Войводина при гостуването си в Нови Сад за контролна среща. Проверката се игра на стадион "Караджордже" пред повече от 2000 зрители. За разлика от предишните проверки на "армейците" тази зима, днес падна само едно попадение. Вкара го Александър Катай, който в 22-ата минута наказа Томас Черни.

Това е първа загуба в редовното време за Миодраг Йешич след завръщането му начело на "армейците".

Преди началото на срещата в Нови Сад домакините изчетоха историята на ЦСКА с всички успехи. Изредиха имената на славните футболисти и казаха по радиоуредбата" „Добре дошли, армейци!”

За гостуването на Войводина, заемащ 4-ото място в сръбския шампионат, Йешич не можа да разчита на основния си нападател - Мишел Платини. Бразилецът е контузен и остана в София. При отсъствието му титуляри в атака бяха Мартин Камбуров и Ивайло Чочев, а по крилата нападаха Игнасио Варела и Сержиньо.

32-годишният Камбуров беше най-активният футболист в редиците на ЦСКА, като на няколко пъти пропусна да отбележи гол, а веднъж удари и греда.

Във 2-ата минута Иван Бандаловски направи добър пробив, като навърза няколко бранителя и беше фаулиран. Лукас Саша центрира в наказателното поле, но там защитата на домакините се справи. В 7-ата след колективна грешка в защитния вал на ЦСКА Абубакар се озова сам срещу Томас Черни. Стреля силно, но вратарят изби в ъглов удар. В 14-ата минута пред "армейците" се откри много добра възможност за гол. Ивайло Чочев отне топката от защитник, напредна към наказателното поле и подаде към непокрития Камбуров. Таранът стреля, но не успя да преодолее Супич и нулевото равенство се запази.

След две минути отново Камбуров стреля към вратата на съперника, този път с глава. Топката обаче отиде право в ръцете на вратаря на Войводина.

В 22-ата минута сънародниците на Миодраг Йешич поведоха в резултата, след като Александър Катай се отскубна от защитата на ЦСКА и с топовен изстрел не остави шанс на Черни - 1:0.

"Армейците" отвърнаха на предизвикателството чрез Камбуров, който стреля технично от пряк свободен удар, а топката премина на сантиметри от дясната греда. Последва опасна контра на Войводина. Абубакар изведе Катай в удобна позиция, но нападателят не съумя да нанесе хубав удар към вратата и да реализира второ попадение.

В началото на втората част Йешич пусна в игра Нджонго Присо, Спас Делев и Серж Нюаджи, а изкара Сержиньо, Игнасио Варела и Ивайло Чочев.

В 50-ата минута Мартин Камбуров стреля от пряк свободен удар, вратарят на Войводина не помръдна, но топката срещна напречната греда.

Малко след това Абубакар пропусна поредна добра възможност за домакините, като се озова очи в очи с Черни, но вратарят отново надделя.

Футболистите на Войводина успяха да запазят крехкия си аванс до последния съдийски сигнал и се поздравиха с минималния успех над българския гранд.

Последната контрола на ЦСКА преди подновяването на първенството ще бъде срещу Монтана - от 16:00 часа в събота на стадион "Българска армия".

Контролата по минути - ТУК

ВОЙВОДИНА (Нови Сад, Сърбия) - ЦСКА 1:0
1:0 Александър Катай (22)


voivodina.jpg
Войводина: 27.Неманя Супич, 22.Мирослав Вуличевич, 31.Владан Павлович, 23.Игор Джурич, 19.Игор Вуячич, 28.Ажуру, 2.Неманя Радоя, 4.Стоян Враняш, 5.Енвер Алидович, 33.Александър Катай, 14.Оумароу Абоубакар
Tреньор: Небойша Вигниевич



cskaaaa.jpg


ЦСКА: 12.Томаш Черни (71-1.Анатоли Господинов), 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов (65-25.Ангел Грънчов), 66.Пламен Крачунов (71-21.Венцислав Василев), 4.Михаил Венков, 8.Лукас Саша, 17.Анисе Абел, 10.Сержиньо (36-14.Серж Нюаджи), 28.Игнасио Варела (46-99.Нджонго Присо), 18.Ивайло Чочев (46-7.Спас Делев), 22.Мартин Камбуров
Треньор: Миодраг Йешич




СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ