Рекордьорът по титли в България ЦСКА е на път да премери сили с мъчителите на Литекс от Свиленград. Устремилият се към "Б" група едноименен тим от града край границата успя да измъкне престижно 0:0 срещу шампионите на 15 януари в 45-минутна контрола.

Както вече стана ясно, четвъртодивизионният Еноси (Александруполис) държи да бъде съперник на ЦСКА на 23 януари. Спортно-техническият щаб на Димитър Пенев обаче e решил да излезе на стадион "Колодрума" в Свиленград. Аделберт Зафиров е говорил с изпълнителния директор на третодивизионния тим Антон Пенчев, който приел поканата за спаринг с "армейците". Двубоят е насрочен за понеделник от 13:00 часа, информира 7plus7.net. Тогава "червените" ще излязат на "Колодрума".

Първоначалният замисъл беше ЦСКА да не играе контроли в Гърция. След това стана ясно, че "червените" може да премерят сили с Еноси на 23 януари, понеделник, когато е последния ден от престоя на отбора в южната ни съседка. Но отличните условия, на които се радваха от Литекс, са на път да наклоният везните към Свиленград. Освен това на стадиона в южния град се очаква да присъстват поне 3000 души, което да бъде стимул за истински спектакъл, от който поуки да извлекат двамата наставници - Димитър Пенев и Стоян Димитров.

Интересен факт е, че преди точно една година Еноси и Свиленград завършиха 2:2 пред погледа на един от най-успешните кметове в България - инж. Георги Манолов. Тогава българите поведоха с 2:0, а след това допуснаха равенство с "народните". По това време треньор на "южняците" беше Георги Тодоров.