ЦСКА си осигури поредното ново попълнение. 23-годишният камерунец Нджонго Присо ще играе за “червените”, пише “Труд”. Крилото за последно игра в кипърския АЕК (Ларнака). Присо е една от трансферните цели на “Левски” в два поредни трансферни прозореца. През декември лично треньорът на “сините” Николай Костов преговаря за трансфера му, но спортният директор на АЕК Ларнака Жорди Кройф не пожела да го пусне. Миналото лято и Георги Иванов се опита да докара Присо на “Герена”, но отново срещна отпор от сина на Йохан Кройф.

ЦСКА и АЕК подписаха днес договор клуб-клуб. Нджонго Присо е приел личните си условия и единствено трябва да премине медицински тестове, след което личният му договор ще влезе в сила. Той е за срок от 3 години.

Присо е роден на 24 декември 1988 година в Яунде, Камерун. От 2010 година играе за АЕК. През 2007 година има записани мачове за младежкия тим на Камерун за Африканските игри в Алжир. По всяка вероятност Нджонго Присо ще се присъедини към новия си клуб ЦСКА направо за лагера в Испания./БЛИЦ