Четирима от футболистите на ЦСКА, които имат договори с клуба, но на практика няма никаква полза от присъствието им, излизат на червените над 200 000 лева месечно. Става въпрос за Амос Юга, Брадли де Нойер, Матиас Фаетон и Емануел Шакич, пише „Тема Спорт“. Въпросната сума включва месечните им възнаграждения, както и всички останали разходи около пребиваването им в червения клуб.

ЦСКА продължава да търси купувач на Фаетон, който бе най-скъпото попълнение за миналото лято. За него бяха платени близо 1,5 милиона евро на Гренобъл, но националът на Гваделупа по никакъв начин не оправда очакванията и инвестираната сума. В първия кръг срещу Лудогорец (0:1) Матиас влезе като резерва на мястото на младока Петко Панайотов, а във втория въобще не игра срещу Хебър (3:1).

Доскорошният капитан Амос Юга игра за дубъла на червените при загубата с 0:4 от Добруджа във Втора лига. Очевидно той също е извън сметките на Томислав Стипич. Юга преподписа в края на април 2023 г. като подобно на Фаетон, е сред най-добре платените в червения тим.

Емануел Шакич пристигна в ЦСКА по изричното настояване на бившия треньор Нестор Ел Маестро, но от началото на ноември записа пълни 90 минути за шампионат само при гостуването на Локо Сф през април (1:0). За мачовете срещу Лудогорец и Хебър въобще не попадна в групата.

Брадли де Нойер пък бе отстранен от отбора за непрофесионално отношение към работния процес още в края на юни.