Специалистът по международно спортно право Георги Градев, който е ангажиран от ЦСКА със случая на Абел Анисе, нападна БФС. Според юриста изпълнителният директор на съюза Борислав Попов умишлено спира картотекирането на мадагаскареца под натиска на хора от Изпълкома. Градев обеща да сезира ФИФА, а това може да струва 40 хиляди евро глоба на родната футболна централа. Част от ръководството на ЦСКА, включително адвокати, днес от 11:30 часа дават пресконференция, като една от обсъжданите теми ще бъде именно с Анисе.

“На 13.03. ЦСКА направи валидно искане за издаване на международен сертификат на футболиста Анисе в системата на ФИФА, което БФС е длъжен да оторизира незабавно, за да продължи процесът. Обаче вие г-н Попов лично сте разпоредил да не се оторизира искането от БФС”, твърди Градев, цитиран от “7 дни спорт”.

"Съмнявам се, че това е ваше еднолично решение. По-скоро смятам, че ви е заповядано да престъпите правилата от определени хора от Изпълкома на БФС. Призовавам ви да излезете публично и да обясните на милионите фенове на ЦСКА защо БФС отказва да изпълни задължението си да оторизира искането за издаване на сертификат на Анисе в системата на ФИФА. Ако БФС не оторизира искането за издаване на сертификат на Анисе до понеделник сутринта, ще следва жалба от ПФК ЦСКСА до ФИФА. Глобата ще е поне 40 хиляди евро. Освен това БФС индиректно ще признае, че има натиск от определени хора в Изпълкома Анисе да не бъде картотекиран в ЦСКА”, завършва Градев./БЛИЦ