Сагата около Абел Анисе продължава с пълна сила, като той все още няма право да играе за ЦСКА. БЛИЦ първи съобщи, че БФС отказа да го картотекира в Академик (София), откъдето трябваше да бъде преотстъпен на "армейците". Сега "Проспорт.бг" информира, че мадагаскарецът е трансфериран в... Литва, където е регистриран в прибалтийската федерация.

Въпросният клуб е преотстъпил Анисе на ЦСКА в съответствие с всички нормативни членове, точки и букви на ФИФА, но БФС отказва да изпълни задължението си на администратор и да изиска жълтата карта на играча в полза на тима от Борисовата градина.

Целият текст, публикуван в "Проспорт.бг":

Очевидно е, че чиновниците не могат да приемат факта, че в сравнение с юристите на ЦСКА са правни ембриони и продължават да се държат, като махленски бабаити, без да зачитат нито закони, нито нормативна база.

Припомняме, че от Централата приеха набързо поправки на собствените си документи, засягащи незаконните договори, както в случая с Анисе. Тогава младите юристи на "червените" направиха за смях лаиците на "Иван Асен II". Те пък тържествено обявиха, че до приемането на промените не е внасяна документация от ЦСКА по случая и тя ще бъде разглеждана на база направените поправки. Това обяви изпълнителният директор Попов, юрист по образование. Личеше, че е доволен човекът. Но видимо отново той и умниците около него не са успели да предвидят точно как ще ги "качат отново на шейната".

Сега ако не си изпълнят задължението, ЦСКА има право да поиска служебна картотека от ФИФА. На "Армията" са убедени, а и не е трудно да се забележи, че срещу ЦСКА се води война.

БФС така и не изпълнява санкцията по наказанието на тримата от ЦСКА уличени в употреба на забранени субстанции. Против собствената си нормативна уредба и против международните правила БФС не изпълнява решенията, а се подчинява на лични емоции. Като например изявлението на един от вицепрезидентите: "Лочно мое мнение е, че това наказание е малко!". Разбира се, че той има право на лично мнение, но в кръчмата или дискотеката. Когато се изказва, като вицепрезидент следва да е един от първите, който да съблюдава законността.

От правна гледна точка в ЦСКА са убедени, че действията на БФС са освен война и действия кореспондиращи с беззаконие и своеволие. Повече от сигурно е, че към този момент от Централата нямат нито един правен или морален аргумент. Дори и там са посинели от запалянковщина. А всъщност са само администрация, която се храни от успехите на отборите. Освен ако не се храни по други причини и от друго място. Тогава позицията наведен е задължителна.