“Кой е тоя, че ще бяга от ЦСКА? Няма право да разтрогва! Не знам Бадемче ли е, фъстъче ли е, но не може да изчезва ей така!. Оня пък Менди какво го прихвана и него?". Това са били първите думи на Александър Томов, след като разбрал новините, които БЛИЦ първи разкри - за бягството на Емил Гъргоров и Джаксън Менди.
 
Босът бил бесен на Бадема и заради бунта на футболистите. Според запознати, именно Гъргоров стоял в основата на бойкота.  
 
Покрай финансовите неволи нисичкият техничар влязъл в конфликт със Стойчо Младенов. Бадема категорично не искал да тренира, докато не види парите си. Треньорът първоначално подкрепил играчите, но след като бойкотът не спирал трети ден, накрая настоял тренировките да бъдат подновени. Гъргоров обаче отново бил против и започнал да държи висок тон на Младенов, отсичайки, че при това положение ще си тръгне. Наставникът не издържал и отсякъл пред всички, че Бадема може да си взима багажа и да се махаа. Няколко часа по-късно Стойчо поискал разговор с Гъргоров с намерението да го върне, но 33-годишният футболист бил повече от категоричен.  
 
Източници на БЛИЦ разкриха, че босовете на ЦСКА смятат да заведат дело срещу Бадема, тъй като според тях той е напуснал неправомерно клуба и нямал право да разтрогва. “Гъргоров ще се върне и ще стои тука, докато не му изтече договорът. За назидание ще тренира с юношите! Не е вярно, че има да получава четири заплати”, категоричен бил Александър Томов.
 
“Това няма как да се случи, защото Бадема разтрогна договора си и никой не може да го върне в ЦСКА”, твърдят близки до Гъргоров, който още вчера сутринта е подготвил бягството. Халфът е имал разговор по телефона с мениджъра си Георги Градев. Импресариото убедил Бадема, че има начин още на секундата да разтрогне с ЦСКА. И ето че днес това се случи...
 
Не е ясно и как ще се развият нещата с Джаксън Менди. “При неговия случай пък е повече от категорично, че няма право ей така да си тръгва на своя глава от лагера ни в Боровец. Нито е подавал молба за разтрогване на договора, нито има основание да го стори”, смятат в ЦСКА.
 
Играчи на тима признаха пред БЛИЦ, че до 17,30 часа днес не са получавали пари. Очаква се това да се случи утре. Александър Томов дал дума, че до обяд една от заплатите ще бъде преведена на банковите сметки на футболистите.