ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на Христина Христова и Ивайло Ангелов за крайния резултат от мача - ТУК

Ботев (Пловдив) спря серията си от три мача без поражение и загуби у дома от ЦСКА с 1:2 в дербито на 10-ия кръг на efbet Лига. Това бе първи мач между двата отбора на стадион „Христо Ботев“ след реновирането на съоръжението, а Джонатан Линдсет (21) и Дюкенс Назон (67-дузпа) донесоха трите точки на "армейците", които излязоха на трето място във временното класиране с 18 точки и 2 повече от Левски, който е с мач по-малко. Константинос Балоянис (79) се разписа за "канарчетата", които са на 12-а позиция с 9 точки.

Първият точен удар дойде в 10-ата минута, като Тобиас Хайнц опита изстрел от разстояние, но Ханкич внимаваше и не бе затруднен. Малко след това Матиас Фаетон също опита късмета си от дистанция, но стражът на Ботев отново реагира чудесно.

В 21-а минута Матиас Фаетон напредна отляво, навлезе в наказателното поле и върна топката към дузпата, където Джонатан Линдсет отправи прецизен удар за 0:1. Десетина минути по-късно от ЦСКА имаха претенции за дузпа заради позакъсняла реакция на Ханкич срещу Хайнц, но съдията даде знак играта да продължи.

В 41-а минута Дюкенс Назон бе на чиста позиция и отправи удар от пеналтерията, но топката се отби от страничната греда. Впоследствие Кареасо върна към Турицов, който успя да вкара топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. В края на първата част Браян Кордоба се контузи и бе заменен принудително от Мено Кох, а на терена се случи пародия при изнасянето на колумбиеца на носилката.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката двубоят бе спиран на два пъти заради димки в цветовете на българския флаг, а феновете на Ботев гордо запяха в чест на деня на Независимостта.

В 64-а минута ЦСКА изпълни корнер отляво, а впоследствие топката се отби от ръката на Антоан Бароан. Съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР и прецени, че има дузпа. С изпълнението се нагърби Дюкенс Назон, който се разписа за 0:3. Ханкич успя да докосне топката, но не и да избие, като това се превърна в гол за ЦСКА.

В 79-ата минута Ивелин Попов получи топка в наказателното поле и я отклони към Константинос Балоянис, който преодоля Бусато с прецизен удар за 1:2. Малко след това Амос Юга овладя топка на границата на наказателното поле и опита техничен удар с десния крак, но Ханкич спаси.

Последва натиск на Ботев, който опитваше да стигне до изравнителен втори гол. В 5-ата минута на добавеното време Майкъл Естрада опита да прехвърли Ханкич с удар от границата на централния кръг на терена, но не успя. Малко след това удар на Красиан Колев от далечна дистанция бе спасен от Бусато, а в ответната атака Тобиас Хайнц шутира неточно над вратата на домакините. 

В следващия кръг Ботев Пловдив ще се изправи срещу друг от лидерите в шампионата – Черно море, като срещата на стадион „Тича“ е във вторник (26 септември), от 19:30 часа. ЦСКА пък ще приеме Локомотив София в четвъртък (28 септември), от 20:30 часа.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА 1:2
0:1 Джонатан Линдсет (21), 0:2 Дюкенс Назон (67-дузпа), 1:2 Константинос Балоянис (79)

Най-интересното от мача по минути:
*Химнът на Република България прозвуча на стадиона в Пловдив в чест на Независимостта на страната.
1 – Начало на мача.
5 - Динамичен старт на двубоя без опасни атаки към някоя от двете врати.
10 - Тобиас Хайнц шутира, топката тупна точно преди Хидайет Ханкич, но той се справи и спаси първия точен удар в мача.
11 - Николай Минков центрира остро в наказателното поле, където топката бе докосната от Браян Кордоба, който за малко щеше да си вкара автогол, но прати топката покрай левия страничен стълб
13 - Матиас Фаетон получи топката на около 2-3 метра от дъгата на наказателното поле и не се поколеба да стреля с десния си крак, но вратарят на Ботев спаси.
21 - ГОООЛ за ЦСКА! Матиас Фаетон се измъкна от двама противници на дясното крило и центрира с външен фалц. В наказателното поле Дюкенс Назон привлече вниманието на защитниците и остави пространство за Джонатан Линдсет, който се бе включил от втора позиция и засече топката в мрежата с десния крак за 0:1.
29 - "Армейците" сгрешиха с подаване в защита, Точукво Нади подаде към Ивелин Попоч, чийто пас обаче бе пресечен от Тибо Вион.
33 - Дюкенс Назон получи топката вляво от вратата, като комбинира с Тобиас Хайнц в наказателното поле и норвежецът изпревари Ханкич, след което се свлече на терена, но това не бе достатъчно за съдията Георги Давидов да отсъди дузпа за ЦСКА.
41 - Назон нацели гредата, а Кареасо върна отбитата топка към Турицов. Последният вкара, но попадението не бе зачетено заради засада Кареасо, а решението бе потвърдено и от ВАР.
45+1 - Браян Кордоба даде сигнал, че е получил контузия, а след намесата на лекарския екип бе решено да бъде принудително заменен. На негово място в игра влезе Мено Кох.
45+6 - Край на първата част!
............................................................
46 - Начало на второто полувреме.
52 - Двубоят бе спрян за няколко минути, тъй като феновете на Ботев запалиха димки, пушекът от които направи невъзможна добрата видимост към терена за камерите.
63 -  Играта е подновена след второ спиране на играта заради използвана пиротехника от феновете на "канарчетата".
64 - ЦСКА имаше шанс да вкара след корнер, но Ханкич боксира.
67 - ДУЗПА за ЦСКА! Съдията бе привикан да разгледа с ВАР игра с ръка на Антоан Бароан в наказателното поле. Такава имаше и решението бе дузпа за ЦСКА!
67 - ГОООЛ за ЦСКА! Дюкенс Назон реализира отсъдената с помощта на ВАР дузпа за 0:2.
72 - Фаетон прехвърли вратаря, но Антоан Конте успя да изчисти топката на 2-3 метра от голлнията, а бе отсъдена и засада.
73 - Антоан Бароан получи топката и бе сам срещу Густаво Бусато, но прати топката над вратата.
79 - ГОООЛ за Ботев (Пловдив)! Ивелин Попов показа страхотен поглед върху играта, като пусна топката към Константинос Балоянис, който бе на чиста позиция и с десния крак преодоля Густаво Бусато за 1:2.
83 - Шут на Амос Юга от дъгата на наказателното поле бе спасен от стража на домакините.
90 - Съдията Георги Давидов даде 11 минути добавено време заради пироефектите и спирането на играта.
90+5 - Майкъл Естрада не успя да прехвърли Ханкич от центъра на терена.
90+6 - Густаво Бусато спаси удар отдалеч на Красиан Колев.
90+7 - Тобиас Хайнц шутира неточно над вратата на "канарчетата".
90+12 - Край на мача! Ботев (Пловдив) загуби от ЦСКА с 1:2 в деня на национален празник.

Ботев (Пловдив): 1. Хидайет Ханкич, 5. Йонас Тамм, 10. Ивелин Попов (К), 11. Антоан Бароан (77 31. Уме Емануел), 15. Джеймс Ето’о, 16. Самюел Акере (9014. Фаустас Степонавичус), 17. Николай Минков (4688. Красиан Колев), 19. Антоан Конте , 20. Антонио Перера (7722. Реда Рабей ), 21. Точукву Ннади (3528. Янис Карабельов), 38. Константинос Балоянис
Резерви: 92. Даниел Кайзер, 2. Рой Херман, 14. Фаустас Степонавичус, 22. Реда Рабей, 25. Станислав Работов, 28. Янис Карабельов, 30. Лъчезар Балтанов, 31. Уме Емануел, 88. Красиан Колев
Треньор: Душан Керкез

ЦСКА: 1. Густаво Бусато , 13. Браян Кордоба (45+24. Мено Кох), 6. Християн Петров, 21. Амос Юга (К), 26. Марселино Кареасо (6417. Емануел Шакич), 7. Джонатан Линдсет , 14. Тобиас Хайнц, 15. Тибо Вион , 19. Иван Турицов, 11. Матиас Фаетон  (8722. Енес Махмутович), 9. Дюкенс Назон  (8729. Майкъл Естрада)
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 4. Мено Кох, 22. Енес Махмутович, 17. Емануел Шакич, 8. Станислав Шопов, 10. Жираир Шагоян, 30. Данило Асприля, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Михаел Естрада
Треньор: Нестор ел Маестро

Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Съдия: Георги Давидов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!