Ръководството на ЦСКА ще предложи нов договор на бразилеца Енрике Рафаел, твърди "Тема Спорт". Фланговият нападател има контракт с "армейците" за още един сезон. Шефовете на "червените" искат отрано да си осигурят услугите му за по-дълъг период. 26-годишното крило започва четвърти сезон на "Армията". Той пристигна в клуба през лятото на 2017 година. През първия си престой Енрике бе под наем от Атлетико Минейро, но след доброто му представяне правата му бяха откупени, а договорните отношения с него бяха удължение до 2021 година.

През 2018/19 и 2019/20 футболистът бе преследван от травми и престоят му на терена бе ограничен. Статистиката показва, че в този период има 25 срещи за първенство, в които се разписа веднъж. Бразилецът е гласен за титуляр по левия фланг на "червената" атака през новия сезон. Стамен Белчев е отлично запознат с качествата му от предишната им работа на "Армията".

Енрике Рафаел притежава български паспорт. Това е още една причина ЦСКА да иска да го задържи, защото значително по-лесно би го продал в европейски тим - бразилецът няма да бъде броен за играч извън ЕС.

Енрике премина през две тежки контузии (б.а - през лятото на 2018-а и през лятото на 2019-а), но сега е напълно здрав и с представянето си в контролите дава сериозна заявка за силен сезон.