Екзекуторът на "Левски" Саид Хюсеинович е очакван от ЦСКА за заключителни преговори. Още на 27 юли БЛИЦ разкри, че "армейците" се интересуват от 24-годишния халф на ФК Сараево, който се превърна в кошмар за "сините" в срещите между двата отбора за Лига Европа и вкара 2 гола на тима от "Герена".

"Шансовете Саид да остане в Сараево на практика са нулеви. В момента ситуацията е такава, че той е най-близо до ЦСКА. В неделя ще пътуваме за Белград, където трябва да оформим детайлите и да обявим сделката за финализирана", заяви личният агент на Хюсеинович Сабит Дервишевич пред изданията в Босна и Херцеговина.

Той добави, че "Левски" и Лудогорец са отправили запитвания за Хюсеинович още преди няколко месеца, но от ЦСКА са били най-настойчиви.

"Да, "Левски" и Лудогорец се интересуваха от Саид, но ЦСКА подходи най-сериозно. Казано по друг начин, техните шефове (б.р. - на ЦСКА) не спряха да полагат усилия да доведат нещата до успешен край", каза Дервишевич, но в същото време отказа да коментира финансовите параметри на трансфера.

"Червените" до последно са се конкурирали за подписа на Хюсеинович с испанския Елче, но тимът от Сегунда дивисион не е успял да се отърве от панамския нападател Рикардо Буйтраго и по този начин да освободи място за още един чужденец от страна извън европейския съюз. Другите кандидати за Хюсеинович са били Партизан (Белград), Хайдук (Сплит) и Олимпия (Любляна), но 24-годишният техничар е избрал да продължи кариерата си в България.

"Вярно е, че тези отбори искаха Хюсеинович, но вариантите той да премине в някой от тях пропаднаха преди известно време", поясни импресариото на халфа.

"Време е Саид да заиграе в по-силно първенство. Мисля, че вече е съзрял, за да направи сериозна кариера в чужбина. Достатъчно е млад и съм сигурен, че ще постигне много във футбола", сподели Дервишевич, който освен личен агент е и близък приятел на Хюсеинович.