Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ирландецът Патрик Крег е поредното име, спрягано за трансфер в ЦСКА. От няколко дни "армейците" преговарят с халфа, който е юноша на Арсенал, а за последно е играл в третодивизионния английски Фолкърк. Това твърди ирландското издание "Дери Джърнъл".

Роденият в Дъблин футболист е бил пред договор с отстранения преди 2 години от "армейците" в Лига Европа Дери Сити, където е изкарал успешен пробен период. Точно тогава обаче в контракт с Крег са влезли от ЦСКА и британецът е склонен по-скоро да се премести в София.

"Тъкмо да подпише с нас и му се обадиха от отбора, който ни изхвърли от Европа преди 2 години", ядосват се от Дери Сити.

"Откакто ЦСКА потърси Крег, нашата оферта мина на втори план. Честно казано, явно е трудно да се отклони предложението на такъв голям клуб, което ще е и отлично финансово подплатено. Нашият интерес към него е актуален и се опитваме да го убедим да избере Дери Сити", коментира босът на клуба Деклан Дивайн.

Ако Крег дойде в България, ще стане вторият ирландец в редиците на ЦСКА след Килиан Шеридън.

Кариерата на халфа е твърде противоречива. През 2004 година Патрик Крег подписва с Арсенал, където го обявяват за голям талант. До 2006-а той е при "топчиите", но успява да запише едва 3 мача за Купата на Лигата. Няма участия във Висшата лига, но въпреки това Арсенал му осигурява твърдо място в националните отбори на Ейре до 19 и 21 години. През 2006-а халфът се мести в шотландския Фолкърк, където записва малко повече от 100 мача. След това кариерата на високия 175 см играч тръгва надолу, като той преминава през Хибърниън, Грийнок Мортън и Сейнт Мирън. За последно Крег играе в третодивизионния английски Бъри, където отива като свободен агент. През изминалия сезон записва едва 7 мача без отбелязан гол и след края на сезона е освободен. Последният му двубой за Бъри е през март, след което той не е записал нито минута в Първа Лига.