ЦСКА има само една победа след първите си четири шампионатни мача, след като отново игра безобразно и записа трето поражение, този път от Славия с 0:1 на стадион „Васил Левски“.

Справка в статистиката показа, че „червените“ са записвали само един по-лош старт в първенството в историята си. Той е отпреди точно 40 години, отбелязва „Мач Телеграф“.

През сезон 1984/85 „армейците“ започват кошмарно и нямат нито една точка след изиграването на първите 4 кръга.

В началните три срещи са записани поражения с по 0:1 от Ботев (Пловдив) у дома, а след това и в столичните дербита срещу Локомотив и Левски. Серията продължава със загуба от Етър в четвъртия кръг с 1:3 във Велико Търново. Едва в 5-ия кръг ЦСКА печели първата си точка – 2:2 като домакин срещу Сливен. А в шестия идва и първата победа – с класическото 3:0 срещу Берое в Стара Загора.

В крайна сметка през този сезон „червените“ начело с клубната легенда Манол Манолов-Симолията успяват да се съвземат след кошмарния старт и завършват на второ място в класирането – на четири точки зад Левски.

Това е сезонът, завършил по скандален начин заради сбиването на играчи на „сините“ и „червените“ на финала за Купата на България. ЦСКА печели трофея, но редица футболисти са извадени от футбола за по-дълъг или по-кратък период. С доживотни наказания, впоследствие отменени, се оказват Борислав Михайлов, Емил Велев, Пламен Николов, Емил Спасов и Христо Стоичков.