Ботев (Пловдив) и ЦСКА се срещат в много интригуващ реванш от полуфиналите за Купата на България. Двубоят е от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководен от Волен Чинков. 

"Канарчетата" имат аванс от един гол след успеха с 1:0 на "Васил Левски", дошъл след попадение на Уме Емануел.

Мачът има по-особено значение за ЦСКА - това е първата среща на ЦСКА след края на ерата "Гриша Ганчев". Вчера беше официализирано оттеглянето на бизнесмена от столичния гранд. Така беше потвърдена голямата бомба на БЛИЦ, която публикувахме първи на 10 април. Вчера съобщихме също, че след оттеглянето на фамилия Ганчеви "червените" ще имат нов президент - Димитър Бербатов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

За футболистите на Стамен Белчев няма да е никак лесно днес, тъй като ще се изправят срещу пределно мотивираните "канарчета", мечтаещи за класирането на финала. Освен това Ботев ще се радва на солидна подкрепа от трибуните. Модерният стадион "Христо Ботев" ще бъде пълен - над 18 хиляди зрители. ЦСКА също ще има голяма агитка зад гърба си. 

Треньорът на Ботев Душан Керкез разчита на най-доброто. В  лазарета е само трайно контузеният голмайстор Георги Николов. Няма наказани сред "жълто-черните", докато ЦСКА ще бъде без звездата си Фернандо Каранга. Бразилецът неразумно си изкара жълт картон при победата с 3:1 над Левски, дразнейки публиката на "сините". 

Стамен Белчев не може да разчита на възстановяващия се след операция Мартин Стойчев. Възможно е националът Иван Турицов да се завърне в групата. На линия ще бъде и Християн Петров, който беше сред резервите срещу Левски.

 

Ботев ПловдивБOTЕВ (Пловдив) - ЦСКА ЦСКА София

Купа на България, полуфинал, реванш
в първата среща: 1:0

Днес от 18:45 часа
Пловдив,
стадион "Христо Ботев"
Съдия: Волен Чинков
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави:

БОТЕВ (Пловдив): Ханкич, Минков, Конте, Там, Балянис, Ето`o, Перера, Мертенс, Попов, Уме, Брахими
Контузен: Георги Николов
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Вион, Матай, Кордоба, Санянг, Кареасо, Юга, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Хайнц 
Контузен: Мартин Стойчев
Наказан: Фернандо Каранга

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!