Треньорът на ЦСКА Павел Дочев вероятно ще промени схемата на отбора за днешния мач с Клифтънвил са последните информации от лагера на “армейците”. Двубоят на “Уиндзор Парк” е реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа и “червените” имат спокойно гостуване, след като спечелиха първата среща с 3:0 в София.
 
Именно това дава възможност на Дочев да направи експеримент и да промени схемата, която до момента използваше в двата официални мача от началото на сезона. В първия мач срещу Клифтънвил и срещу Левски специалистът играеше с един чист нападател – Руи Мигел или Димитър Илиев.
 
Сега най-вероятно Павел Дочев ще заложи на атака с две остриета. До последно треньорът ще умува дали да изтегли в по-предни позиции едно от двете крила Спас Делев и Елиот Гранден или да пусне Руи Мигел и Димитър Илиев едновременно на терена.
 
Делев, който не игра в първия мач срещу ирландците заради липса на картотека, е бил заявен в УЕФА още миналата седмица и няма проблем да излезе на терена в Белфаст. В сравнение с мача с Лeвски ще има и една промяна в защитата на ЦСКА. Румен Трифонов, който бе наказан срещу “сините”, ще замени Мартин Дечев като ляв бек.
 
Клифтънвил – ЦСКА
В първия мач
0:3
 
Днес от 21:45 часа
Белфаст, “Уиндзор Парк”
Съдия: Максим Лаюшкин (Русия)
 
______________.jpgКлифтънвил (вероятен състав): Конъли, Донахи, Б. Холънд, Колдуел, Р. Сканъл, Макмълън, Хътън, Кр. Сканъл, М. Холънд, Бойс, Колдуел
Треньор: Еди Патерсън
Контузени: няма
Наказани: Гарет
 
cska_logo.JPGЦСКА (вероятен състав): Караджов, Виданов, Акуаро, Попов, Трифонов, Галчев, Янчев, Маркиньос, Гранден, Делев (Руи Мигел), Илиев
Старши треньор: Павел Дочев
Контузени: Грило, Тиеро, Нелсън, Минев, Стоянов, Зехиров
Наказани: няма
 

Баланс на Клифтънвил в Европа
ШЛ: 2 мача, 2 загуби
КНК: 2 мача, 2 загуби
УЕФА: 5 мача, 1 победа, 1 равенство, 3 загуби
Общо: 9 мача, 1 победа, 1 равенство, 7 загуби

Баланс на ЦСКА в Европа
ШЛ: 98 мача, 41 победи, 16 равенства, 41 загуби
КНК: 22 мача, 12 победи, 10 загуби
УЕФА: 78 мача, 27 победи, 24 равенства, 27 загуби
Общо: 198 мача, 80 победи, 40 равенства, 78 загуби